Hlavní obsah

Není mi to jedno, z porážky jsem špatná, litovala unavená Plíšková

Lucern

Vypadalo to jako formalita. Víc než 100 míst rozdílu ve světovém žebříčku mělo hrát v sobotu jasnou roli ve prospěch Karolíny Plíškové. Česká fedcupová jednička ale plnila roli favoritky proti sveřepé bojovnici Viktoriji Golubičové jen necelé dva sety. Pokažená smeč v závěru třetí sady znamenala konec nadějí, rozjařená Švýcarka proměnila po 136 minutách mečbol a z fedcupového semifinále je rázem zase drama s nejasným koncem.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Karolína Plíšková nebyla v duelu se Švýcarkou Golubicovou ve své kůži.

Článek
Fotogalerie

Co se s vámi stalo?

Nečekala jsem, že prohraju. V prvním setu měla soupeřka hodně brejkbolů, ale já to udělala vždy dobře. Ve druhém setu jsem ale párkrát nezaservírovala, když jsem to potřebovala. Kdybych si podržela servis na 5:2, tak věřím, že bych si to doservírovala. To byla asi největší chyba, nicméně ten game byl dost bez šance. Ten jediný si vyčítám. Na konci už to bylo těžký, i když jsem se dostala z 2:5 na 4:5, tak ta smeč nakonec byla tragická.

Co se při ní seběhlo?

Byla hodně lehká, já vůbec nevím. Necítila jsem se celý třetí set dobře fyzicky, možná mi chyběl krok, bylo to nohama. Ale jak říkám, o tom už to nebylo. Tam bych tu chybu nehledala.

V čem tedy?

Set a půl to šlo, ale potom jsem se necítila dobře fyzicky. Bylo to náročné, šla mi všechno do bekhendu a z čopu se nedá dostat do tlaku. Zkoušela jsem chodit na síť a ona docela dobře prohazovala. Pak se její hra zvedla, když mě brejkla. To ji nakoplo a lidi ji vyhecovali. Začala hrát dobře a já jsem nehrála tak agresivně, neměla jsem takovou sílu do toho chodit, ani servis mi tolik nešel. Měla jsem šance ji brejknout skoro v každém gamu, ale vždycky chyběl kousek. Pořád jsem ale věřila, že i třetí set můžu vyhrát, i když jsem se necítila dobře, ale bohužel.

Nepřináší vám útěchu fakt, že nebýt vašich výkonů v prvním kole Rumunsku, hrálo by Česko v tuto chvíli baráž?

Všichni mi to připomínají... Dnešní zápas mi vzal dost psychických i fyzických sil, ale věřím, že do zítra budu v pohodě.

Je to horší, když takový výpadek přijde ve Fed Cupu?

Asi jo, normálně nejsem tak špatná z porážek. Ale teď samozřejmě nehraju jen pro sebe, ale pro spoustu lidí. O to je ta prohra horší. Určitě mi to není jedno.

Reklama

Související témata: