Hlavní obsah

Nadal - Nišikori 6:4, 7:5Nadal vyrovnal v Barceloně antukový Vilasův rekord. Kerberová obhájila ve Stuttgartu

Barcelona/Stuttgart
Aktualizováno

Rafael Nadal vyhrál domácí tenisový turnaj v Barceloně a 49. triumfem na antuce vyrovnal rekord někdejší argentinské hvězdy Guillerma Vilase. Ve finále Španěl porazil Keie Nišikoriho 6:4, 7:5 a stejně jako před týdnem na Masters v Monte Carlu ovládl i barcelonský podnik už podeváté. Němka Angelique Kerberová obhájila titul na turnaji ve Stuttgartu. Druhá nasazená hráčka ve finále ukončila vítězné tažení kvalifikantky Laury Siegemundové. Krajanku porazila 6:4, 6:0 a získala devátý titul v kariéře.

Foto: A3537/_Marijan Murat, ČTK/AP

Angelique Kerberová triumfovala ve Stuttgartu a dle zvyku odjelam v novém Porsche Boxster 718.

Článek

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz na antuce za poslední dva týdny ukazuje, že je skvěle připraven na Roland Garros, kde bude za měsíc útočit na jubilejní desátou trofej. V pěti zápasech v Barceloně neztratil Nadal ani set a bezpečně potvrdil roli turnajové jedničky.

"Hrál jsem proti světové šestce, takže jsem musel ukázat to nejlepší, abych měl šanci. Hodně jsem si pomohl servisem," řekl Nadal poté, co získal 69. titul v kariéře. Potřeboval k tomu 101 finálových účastí. Nišikori poslední dva ročníky barcelonského turnaje ovládl, dnes ale doplatil na 34 nevynucených chyb.

Čtyřhru ovládli v katalánské metropoli američtí bratři Bob a Mike Bryanovi a oslavili už 111. společný titul.

K prémii i vůz

Šampiónka letošního Australian Open Kerberová proměnila za necelou hodinu a půl první mečbol a vedle prémie 104 477 eur pro vítězku získala ve Stuttgartu tradičně i sportovní vůz v hodnotě 95 000 eur.

"Je neuvěřitelné, že jsem tu dokázala obhájit titul. Lepší už to ani být nemůže," řekla Kerberová, jež dosud nikdy turnajové prvenství neobhájila. "Chvíli mi to trvalo, než jsem se dostala do rytmu. Proto jsem ráda, že jsem ji dokázala porazit," dodala semifinálová přemožitelka Petry Kvitové s odkazem na nevydařený vstup do zápasu, v jehož úvodu prohrávala už 0:3.

Pak ale začala světová trojka proti 71. hráčce žebříčku WTA naplňovat papírové předpoklady. Osmadvacetiletá Siegemundová už neuhrála při svém podání ani game a ve druhém setu dostala kanára.

Büyükakcayová získala v Istanbulu premiérový titul

Cagla Büyükakcayová získala na domácím turnaji v Istanbulu premiérový titul. Turecká hráčka ze druhé stovky světového žebříčku ve finále zdolala pátou nasazenou Danku Koviničovou z Černé Hory za téměř dvě a půl hodiny 3:6, 6:2, 6:3.

Šestadvacetiletá Büyükakcayová hrála před domácími fanoušky finále i vloni, tehdy ale poslední krok udělat nedokázala a podlehla Jeleně Jankovičové. Dnes už se ale trofeje dočkala, přestože první set získala o pět let mladší soupeřka. V rozhodující třetí sadě, která trvala více než hodinu, proměnila rodačka z Adany pátý mečbol.

Déšť odložil finále turnaje v Bukurešti

Deštivé počasí neumožní dohrát dnes turnaj ATP v Bukurešti a finále mezi Francouzem Lucasem Pouillem a Španělem Fernandem Verdascem bylo odloženo na pondělí. Nestihl se dokončit ani zápas o titul ve čtyřhře.

Pouille i Verdasco se probojovali do finále jako nenasazení hráči. První z nich má šanci získat premiérový titul v kariéře, Verdasco už jich šest má.

Déšť trápil antukový turnaj v Bukurešti už v polovině týdne a zrušil celý středeční program.

Stuttgart (antuka, dotace 759 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kerberová (2-Něm.) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 6:0
Čtyřhra - finále:
Garciaová, Mladenovicová (2-Fr.) - Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Ind.) 2:6, 6:1, 10:6
Barcelona (antuka, dotace 2 428 355 eur):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (2-Jap.) 6:4, 7:5
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Cuevas, Granollers (Urug./Šp.) 7:5, 7:5
Istanbul (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Büyükakcayová (Tur.) - Koviničová (5-Č. Hora) 3:6, 6:2, 6:3
Čtyřhra - finále:
Mituová, Soyluová (Rum./Tur.) - Knollová, Koviničová (3-Švýc./Č. Hora) bez boje.

Reklama