Hlavní obsah

Dimitrov si poštval publikum. Roztřískal tři rakety a dostal kanára

Istanbul

Na finále tenisového turnaje v Istanbulu nebude bulharský tenista Grigor Dimitrov vzpomínat v dobrém. Jeden z nejtalentovanějších tenistů současnosti totiž po úvodním vítězném setu ztratil další v tie breaku a v rozhodující sadě se mu vůbec nedařilo. Dostal kanára a během zápasu rozbil tři rakety, čímž si proti sobě poštval turecké publikum.

Dimitrov v Istanbulu roztřískal tři rakety.

 
Článek

Čtvrtfinálový přemožitel Jiřího Veselého vstoupil do zápasu s Argentincem Diegem Schwarztmanem výborně. Úvodní sadu vyhrál ve zkrácené hře a v druhé už měl vítězství na dosah, když vedl 5:2. Jenže čtyřiadvacetiletý tenista pátý titul na okruhu ATP nezískal.

Dimitrov od té doby totiž vyhrál z následujících dvanácti gamů pouze jediný, druhou sadu ztratil a v té třetí už nedokázal antukovému specialistovi konkurovat. Za stavu 0:5 a při shodě rozmlátil raketu a při výměně zničil ještě další opřenou o lavici. Jeho soupeř dostal další fiftýn, což Dimitrov neunesl a zápas nedohrál.

Když se po finále trochu uklidnil, za své chování se omluvil. „Zklamal jsem sebe, svůj tým i rodinu," sypal si někdejší přítel Marie Šarapovové popel na hlavu.

Reklama

Související témata: