Hlavní obsah

Tenistku Šafářovou povede na travnatých turnajích trenér Pála

Tenistku Lucii Šafářovou povede místo nemocného kanadského kouče Roba Steckleyho na nadcházejících travnatých turnajích v Birminghamu, Eastbourne a Wimbledonu kapitán fedcupového týmu Petr Pála. Devětadvacetiletá hráčka to řekla novinářům po sobotní deblové exhibici v rámci prostějovského challengeru, v níž společně s Petrou Kvitovou uzavřely antukovou část sezóny. Šafářová s Jiřím Novákem porazili Kvitovou s Pálou 5:4.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lucie Šafářová.

Článek

"Zřejmě se s Robem potkáme až po doléčení jeho nemoci na turnajích v Americe. Proto jsem poprosila Petra Pálu, aby se mnou travnaté turnaje objel," řekla Šafářová.

Tenistka věří, že už zažehnala všechny zdravotní problémy, které ji provázely od loňského US Open. Kvůli zánětu kloubů začala sezónu až na konci února v Dauhá. Prvního vítězství v singlu pak dosáhla až na turnaji WTA v Praze, který vyhrála.

"Právě vítězství na tomto turnaji mě vrátilo do psychické pohody. Cítím se stále lépe. Věřím, že se mi nyní bude dařit i v travnaté části sezóny," poznamenala Šafářová, která se na Roland Garros probojovala do 3. kola.

"Oproti loňsku mám v programu i turnaj v Birminghamu, takže budu na trávě o týden dříve než před rokem. Hlavně jsem ráda, že jsem zdravá. A v posledních dvou letech jsem na trávě hrála velmi dobře. Takže se na tuto část sezóny těším," dodala Šafářová.

Stejné pocity má před nadcházející travnatou částí sezóny dvanáctá hráčka světového žebříčku Kvitová. "Je to můj nejoblíbenější povrch," uvedla dvojnásobná vítězka z All England Clubu, která oproti minulým rokům začne rovněž na trávě dřív.

Kvitová si spolupráci s Čermákem pochvaluje

Turnaj v Birminghamu si vyzkoušela pouze v roce 2008, tehdy vypadla v prvním kole. Nyní dostala od pořadatelů divokou kartu. "Tuto možnost k rozehrání jsem uvítala. Věřím, že mi to pomůže, když budu hrát na trávě zápasy o týden dříve. Chci udělat všechno pro to, abych dosáhla co největší úspěch," dodala šestadvacetiletá tenistka.

Kvitová v lednu ukončila sedmiletou spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou a nyní ji vede bývalý deblista František Čermák. "Spolupráce je dobrá, rozumíme si, jeho rady jsou cenné. A je skvělý člověk. Nejen na tréninku, ale i mimo kurt," poznamenala Kvitová.

Obě tenistky přiznaly, že v Prostějově v sobotu poprvé odehrály podobný exhibiční zápas, který diváky pobavil. "Byl to skvělý zážitek před plnými tribunami. Moc se mi to líbilo," popsala Kvitová.

Také Šafářová neskrývala spokojenost a ocenila i svého nadcházejícího zaskakujícího kouče, který stál na opačné straně kurtu. "Petr potvrdil, že byl skvělý deblista. Má to stále v ruce," usmála se Šafářová.

Reklama

Související témata: