Hlavní obsah

Vyhoďte ho! Hned! vztekal se Murray v Paříži

Tenisové kvality mu nelze upřít, s chováním už je to horší. Brit Andy Murray ani ve finále letošního French Open, v němž nakonec prohrál ve čtyřech setech se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem, nevystupoval zrovna jako gentleman. Na vlastní kůži to poznal tamní renomovaný televizní novinář Nelson Monfort, jenž si během nedělního závěrečného souboje na Roland Garros dovolil zavítat do tenistovy lóže.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Britský tenista Andy Murray ve finále French Open.

Článek

Třiašedesátiletý Monfort si podle francouzských médií během pauzy v úvodní sadě pokusil přisednout do boxu za účelem krátkého interview s Murrayho poradcem, bývalým tenistou Jamiem Delgadem. Vybral si však špatnou chvíli.

Murray ho z kurtu zahlédl a směrem k pořadatelům u lóže, v níž palce svému muži držela i manželka Kim, která pro ostřejší slovo rovněž nechodí daleko, hněvivě vyštěkl: „Vyhoďte ho! Hned!" A bylo po rozhovoru.

Výkřiky, gesta a grimasy, nahlas si mluví pro sebe, nezřídka se s protesty obrací k rozhodčímu. Není divu, že tenisový svět rozvířily spekulace, že za Murrayho nedávným rozchodem s trenérkou Amelií Mauresmovou je právě nezvyklé chování jejího bývalého svěřence. Dvojnásobná grandslamová šampiónka údajně řekla, že Brit je „složitá" povaha a na kurtu se chová „divně až nevyzpytatelně".

I Radek Štěpánek se stal terčem Murrayho zloby během druhého grandslamu roku. Ostříleného českého hráče, jenž nakonec podlehl až v pětisetové bitvě, obviňoval z natahování a zdržování zápasu, jen aby si vynutil jeho přerušení.

„Často sleduji jeho zápasy na tribuně z bezprostřední blízkosti kurtu. Je neskutečné, jak Murray během zápasu nadává. Rozhodně nepaří mezi mé oblíbené sportovce," vyznal se Monfort letos v lednu. Nyní přišla odplata...

Reklama

Pavouk - French Open - dvouhra mužů

  • Čtvrtfinále

  • Srbsko Novak Djokovič Česká republika Tomáš Berdych
    6 : 3; 7 : 5; 6 : 3
  • Rakousko Dominic Thiem Belgie David Goffin
    4 : 6; 7 : 6; 6 : 4; 6 : 1
  • Španělsko Albert Ramos Švýcarsko Stan Wawrinka
    2 : 6; 1 : 6; 6 : 7
  • Francie Richard Gasquet Velká Británie Andy Murray
    7 : 5; 6 : 7; 0 : 6; 2 : 6
  • Semifinále

  • Srbsko Novak Djokovič Rakousko Dominic Thiem
    6 : 2; 6 : 1; 6 : 4
  • Švýcarsko Stan Wawrinka Velká Británie Andy Murray
    4 : 6; 2 : 6; 6 : 4; 2 : 6
  • Finále

  • 05.06.16      15 : 00
    Srbsko Novak Djokovič Velká Británie Andy Murray
    3 : 6; 6 : 1; 6 : 2; 6 : 4