Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Zvládnou Berdych a Kvitová vstup do turnaje? Ve hře budou i další Češi

Zbylá sedmička českých tenistů nastoupí v úterý k zápasům 1. kola na trávě ve Wimbledonu. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová bude hrát proti Rumunce Soreaně Cirsteaové na dvorci číslo 1.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tomáš Berdych

Článek

Kvitová, za kterou přijeli do Wimbledonu rodiče, má s Cirsteaovou bilanci 4:2 a ve Wimbledonu už se potkaly v 1. kole v roce 2010. Tehdy Češka vyhrála dvakrát 6:2. "Od té doby se hodně věcí změnilo. Je nebezpečná, zvláště na trávě. Hraje rychle a agresivně, bude to nepříjemné, ale záleží vždycky na mé hře," řekla Kvitová.

Do hry zasáhne i Tomáš Berdych proti Chorvatovi Ivanu Dodigovi. Desátý nasazený hráč se s aktuálně 74. tenistou světa utkal jednou a před pěti lety jasně vyhrál. "Na první kolo to je nepříjemný soupeř. Byť vypadl na chvilku z první stovky, je hrozný bojovník, nedá člověku bod zadarmo. Na trávě je nebezpečný deblovým stylem, ale musím hrát svůj tenis a vnutil mu svůj styl hry," řekl Berdych.

Na divokou kartu hrající Radek Štěpánek zkusí svým pestrým stylem vykouzlit překvapení na úkor turnajové patnáctky Nicka Kyrgiose z Austrálie. Hrát budou i Kateřina Siniaková s Pauline Parmentierovou z Francie, Jiří Veselý s Nizozemcem Igorem Sijslingem a Kristýna Plíšková s Číňankou Tuan Jing-jing.

Na dvorec by se měla dostat i čtyřiadvacátá nasazená Barbora Strýcová, ale její zápas s Estonkou Anett Kontaveitovou zatím nemá určený dvorec.

Úterní program Wimbledonu:
Centrální dvorec (14:00 SELČ):
S. Williamsová (1-USA) - Sadikovicová (Švýc.)
Broady (Brit.) - Murray (2-Brit.)
Wozniacká (Dán.) - Kuzněcovová (13-Rus.)
Kurt č. 1 (14:00):
Fritz (USA) - Wawrinka (4-Švýc.)
Puigová (Portor.) - Kontaová (16-Brit.)
Kvitová (10-ČR) - Cirsteaová (Rum.)
Kurt č. 2 (12:30):
1. zápas Kyrgios (15-Austr.) - Štěpánek (ČR)
Kurt č. 4 (12:30):
2. zápas Parmentierová (Fr.) - Siniaková (ČR)
Kurt č. 14 (12:30):
3. zápas Veselý (ČR) - Sijsling (Niz.)
Kurt č. 15 (12:30):
1. zápas Kristýna Plíšková (ČR) - Tuan Jing-jing (Čína)
Kurt č. 18 (12:30):
2. zápas Dodig (Chorv.) - Berdych (10-ČR)
Neurčený kurt:
Kontaveitová (Est.) - Strýcová (24-ČR)

Reklama