Hlavní obsah

Brankář Čech fandil ve Wimbledonu Štěpánkovi: Relax to nebyl, byl jsem nervózní

Londýn

O dva dny odložil fotbalový brankář Petr Čech dovolenou, aby mohl ve Wimbledonu fandit tenistovi Radku Štěpánkovi. V hledišti byl dnes nervózní, tleskal, ale štěstí českému veteránovi nepřinesl.

Foto: Sport.cz

Petr Čech Radkovi Štěpánkovi štěstí nepřinesl.

Článek

"Zápas se mi líbil, ale nedopadl, jak by si Radek přál. Na druhou stranu je vidět, že má výbornou formu, ale grandslamové losy mu nic nedarují," osvědčil Čech přehled. Štěpánek letos na Roland Garros trápil Brita Andyho Murraye a nyní prohrál s talentovaným Australanem Nickem Kyrgiosem 1:3 na sety. "Hrál výborně, ale Kyrgios pod tlakem vytáhl neuvěřitelné údery, nebo si pomohl esem, a to rozhodlo," řekl Čech.

Brankář londýnského Arsenalu se Štěpánkem kamarádí a v All England Clubu se objevil již při tréninku. Oblékl se do bílého a dělal Štěpánkovi sběrače. "To mě bavilo. Bylo to poprvé, co jsem sbíral. Je to zajímavé v tom, že jsem stál na kurtu hned vedle hráče a viděl jsem kvalitu úderů, pohybu a všeho přímo," řekl Čech.

Dnešní zápas 1. kola už sledoval v džínách a saku, prodral se do hlediště mezi lidmi, kteří ho často žádali o podpis nebo společné foto, a z první řady hráčské lóže na kurtu číslo dvě fandil. "Relax to nebyl. Držel jsem mu palce a musím přiznat, že jsem byl nervózní," řekl Čech, který kvůli Štěpánkovi odjede později na dovolenou. "Abych to mohl vidět a jsem rád, že jsem tu mohl být a mohl jsem ho podpořit."

V areálu slavného klubu je poněkolikáté, sledoval zde Štěpánka například na olympijských hrách v roce 2012, ale na hrací den Wimbledonu přišel vůbec poprvé. "Většinou se turnaj koná je v době, kdy jsem na dovolené," řekl Čech. Sám tenis nehrál již dva roky od předloňské operace ramena. "Předtím jsem jsem chodil docela často, ale od té doby jsem nechtěl rameno zbytečně zatěžovat," vysvětlil.

Čech příliš nekomentoval zprávu, že působení Pavla Vrby u fotbalové reprezentace může skončit, jelikož trenér jedná o angažmá s ruskou Machačkalou. "V zahraničí má trenér Vrba velice dobré jméno, a to ukazuje, že tu nabídku dostal. Jestli ji nakonec vezme nebo nevezme, bude záležet na něm," řekl brankář, který sám zvažuje svoji budoucnost v národním týmu. Zatím se ale nerozhodl. "Ještě si beru čas."

Reklama