Hlavní obsah

Hanba, ostuda. Kyrgios sklízí zlobu ve Wimbledonu. Podívej se do zrcadla, radí McEnroe

Londýn

Ostudně odevzdaný výkon předvedl kontroverzní australský mladík Nick Kyrgios v osmifinálovém duelu Wimbledonu se světovou dvojkou Andym Murraym (7:5, 6:1, 6:4), korunu všemu pak nasadil svými pozápasovými komentáři.

Foto: Andy Couldridge, Reuters

Nick Kyrgios během zápasu s Andym Murraym.

Článek

Že Kyrgios bývá ve středu pozornosti, není žádnou novinkou, ale tentokrát to byla i na jeho poměry docela silná káva. Jedenadvacetiletý rebel schytává kritiku ze všech stran a mnozí nad ním i přes nesporně obrovský talent možná už definitivně zlomili hůl.

Vyrovnaný první set byl ještě ze strany Australana celkem v pořádku. Po prohraném prvním dějství se ale jeho hra a morálka totálně sesypaly. Kyrgios se později ani neobtěžoval si při výměnách stran sednout na židli. Z kurtu se poroučel už za hodinu a 43 minut.

„Nazvat tohle zklamáním by bylo ještě hodně mírné hodnocení Kyrgiosovy snahy. Musíte se v takových případech zakousnout a dřít ještě víc, místo toho, abyste úplně zahodili druhý set," nechápavě kroutil hlavou legendární John McEnroe.

„S takovým zaujetím nikdy nebude top hráč. Kyrgios se musí podívat do zrcadla, pokud chce vyhrávat grandslamy," pokračoval trojnásobný wimbledonský šampión.

Místo přípravy počítačové hry

Podivoval se také nad prakticky neexistující přípravou Kyrgiose na zápas. Australan objíždí turnaje bez trenéra. A podle toho to také asi vypadá. McEnroe viděl ještě hodinu před zápasem Kyrgiose, jak se dívá na čtyřhru Lleytona Hewitta na kurtu číslo 18 a hraje si s jeho dětmi.

„Možná měl Lleyton přestat hrát a nějak přivést Kyrgiose k rozumu. Co je tohle proboha za přípravu? Každý si ji dělá sice po svém. Ale tohle?" nechápal McEnroe.

Na pozápasové tiskové konferenci Kyrgiosova exhibice pokračovala. „Dobrý první set, ten zbytek byl ubohý. Cítil jsem, že je přede mnou obrovská hora, kterou musím vylézt. Když se věci zkomplikují, bývám trochu slabý. Už jsem řekl dřív, že tenhle sport nemiluju, ale nevím, co jiného bez něj dělat," soukal ze sebe Australan.

A přiznal, že ze zápasu proti světové dvojce už od rána žádné velké drama nedělal: „Vstal jsem a začal jsem hrát počítačové hry. Je to dobrá příprava? Nevím."

Kyrgios dostává ve své rodné zemi co proto. Tisk ho nijak nešetří. Ostudu nenechala bez komentáře ani ragbyová legenda Michael Lynagh. „Dobrá práce Andy Murray. Dej tomu chlápkovi výprask. Je to hanba," napsal během utkání na sociální sítě.

Reklama

Související témata: