Hlavní obsah

Berdych - Veselý 4:6, 6:3, 7:6, 6:7, 6:3České drama ve Wimbledonu ovládl Berdych. H+H se loučí, v deblu dohrál i Štěpánek

Aktualizováno

Českou tenisovou bitvu v osmifinále Wimbledonu nakonec ovládl favorizovaný Tomáš Berdych, jenž v úterní dohrávce dotáhl duel s Jiřím Veselým k vítězství 4:6, 6:3, 7:6, 6:7 a 6:3. Třicetiletý Berdych se do čtvrtfinále na dvorcích All England Clubu probojoval po třech letech a v duelu o semifinále ho vyzve Francouz Lucas Pouille, jenž ve Wimbledonu startuje teprve podruhé a před letošním londýnským ročníkem nevyhrál na trávě ani zápas.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Tomáš Berdych v osmifinále Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Pondělní průběh nabídl vyrovnanou bitvu plnou zvratů, která připravila fanouškům v Londýně skvělou podívanou. Veselý utekl z pěti mečbolů, ve čtvrté sadě odvrátil nepříznivý stav 2:5 a před přerušením pro tmu stihl vyhrát sadu v tie breaku.

Úterní rozuzlení napínavého duelu už ale probíhalo v režii zkušenějšího Berdycha. Veselému se nepovedl vstup do páté sady, vlastními chybami nabídl krajanovi náskok brejku.

I desátý nasazený Berdych si prohrál servis, ale ztrátu si rychle vynahradil a Veselému už další zvrat nepovolil. Může se tak těšit na boj o semifinále s turnajovou dvaatřicítkou Lucasem Pouillem, s nímž se na okruhu ve dvouhře dosud neutkal.

Poražený Veselý se v Londýně ukázal ve skvělé formě a postupem do osmifinále dosáhl na svůj nejlepší grandslamový výsledek.

Americké sestry Serena a Venus Williamsovy porazily ve 3. kole čtyřhry šestý nasazený český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a postoupily do čtvrtfinále. V mužské čtyřhře skončil rovněž ve 3. kole i poslední český zástupce Radek Štěpánek. Společně se Srbem Nenadem Zimonjičem nestačili na jiný americký sourozenecký pár Boba a Mika Bryanovy.

Wimbledon (tráva, dotace 28,1 miliónu liber):
Muži:
Dvouhra, osmifinále
Berdych (10-ČR) - Veselý (ČR) 4:6, 6:3, 7:6 (10:8), 6:7 (9:11), 6:3.
Čtyřhra - 3. kolo:
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Štěpánek, Zimonjič (14-ČR/Srb.) 7:5, 6:7 (10:12), 6:4, 3:6, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Veselý, Siniaková (ČR) - Tursunov, Petkovicová (Rus./Něm.) 2:6, 6:3, 6:2.
Ženy:
Čtyřhra - 3. kolo:
S. Williamsová, V. Williamsová (USA) - Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) 6:4, 6:3.
Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Arconadaová (9-USA) - Kaňková (ČR) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Kilnarová, Keninová (5-ČR/USA) - Mateasová, Schaeferová (USA/Peru) 6:3, 6:3
Christofiová, Kaňková (Řec./ČR) - Bilardoová, Samsonovová (It.) 6:3, 6:2.
Ostatní úterní výsledky Wimbledonu najdete zde.

Reklama