Hlavní obsah

Bylo to šokující, od Tomáše jsem indicie neměl, říká Štěpánek. Viru zika se neobává

Třinec

Když Tomáš Berdych stroze oznámil, že na olympiádu do Ria neodcestuje, ocitl se jeho deblový spoluhráč Radek Štěpánek v nejistotě. Nakonec se vše vyřešilo ke zdárnému konci. Sedmatřicetiletý tenisový veterán nakonec bude hrát čtyřhru s Lukášem Rosolem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radek Štěpánek (vlevo) si zahraje čtyřhru na olympiádě v Riu s Lukášem Rosolem.

Článek

Oddechl jste si?

Vypadalo to, že můj sen o olympiádě se rozplynul. Posledních 24 hodin jsem toho moc nenaspal, klíží se mi oči, ale jsem strašně rád. Potom, co odvedli všichni zainteresovaní za práci, co se týče komunikace, tak jsem moc rád, že to dopadlo a můžu se lvíčkem na prsou odjet na olympiádu. Mám z toho strašně velkou radost.

Měl jste zprávy od Berdycha, že start v Riu chce odříct?

Žádné indicie jsem neměl. Tu zprávu jsem včera vzal na vědomí a podle toho se odvíjelo posledních 24 hodin. Dál bych se k tomu nevracel. Chci si užít radost, že na olympiádu jedu. Spadlo ze mě obrovské břemeno, protože jsem tomu obětoval posledních šest měsíců svého plánování turnajů, hraní čtyřhry, bojování o co nejlepší ranking, abych se tam mohl dostat.

Co mix, počítáte také se startem?

Tohle se taky řeší. Přihlášky se dělají na místě, určitě se budu chtít zúčastnit. Co vím, tak jsme jako Česko zažádali o volnou kartu do mixu. Holek, které hrají výborně debl, je strašně moc. Myslím, že se bude rozhodovat na místě až při samotném zápisu. Podle toho se to bude odvíjet. Předjímat s kým bych hrál, je hodně předčasné.

Proběhla mezi hráči nějaká debata, kdo s kým by měl hrát?

Nominaci má na starosti tenisový svaz, takže tohle šlo v podstatě mimo nás.

Budete se s Rosolem ještě nějak sehrávat?

Berďa hraje debla jinak než Lukáš, ale jak jste viděli, tak jsme prvnímu páru světa setsakramentsky zatápěli a to nám dodá důvěru, že se budeme moci rovnat všem párům, které tam budou hrát.

Jak moc vás Berdychova zpráva zasáhla?

V ten moment to byla ztráta naděje na olympiádu celkově. Dozvěděl jsem se to po prohře v pěti setech, takže to bylo šokující. Musel jsem to ale hned řešit. Dořešilo se to před pár minutami. Opakuji znovu, je to obrovská úleva a zároveň obrovská radost, že můj olympijský sen žije dál.

Vy sám máte z viru zika, který Berdych uvedl jako hlavní důvod neúčasti, nějaké obavy?

Kdybych je měl, tak tam nejedu. Spíš to bude nafouknuté. Po debatách s docentem Kolářem obavy nemám, kdyby tam byla taková hrozba, tak nás tam ani nepustí. Na to nahlížím jenom jedním směrem, že jedu reprezentovat českou vlajku na olympijské hry.

Získá česká dvojice Radek Štěpánek, Lukáš Rosol na olympiádě v Riu medaili ve čtyřhře?
Ano
70,5 %
Ne
29,5 %
Celkem hlasovalo 13556 čtenářů.

Reklama

Související témata: