Hlavní obsah

Djokovič - Monfils 6:3, 6:2Djokovič narazí ve finále v Torontu na Nišikoriho

Toronto
Aktualizováno

Novak Djokovič a Kei Nišikori se dnes utkají o titul na tenisovém turnaji v Torontu. Nejvýše nasazený Djokovič, který v předchozích kolech přešel přes Radka Štěpánka i Tomáše Berdycha, vyřadil v sobotním semifinále Francouze Gaëla Monfilse 6:3, 6:2, Nišikori porazil turnajovou dvojku Stana Wawrinku ze Švýcarska 7:6, 6:1.

Článek

Stejně jako Berdycha zdolal Djokovič i Monfilse podvanácté za sebou. "Ta řada výher vám sice dá určitou výhodu, ale rozhodně ne jistotu, že to vyjde znovu," prohlásil první hráč světového žebříčku, který už kanadský Rogers Cup vyhrál třikrát.

Monfils minulý týden ovládl turnaj ve Washingtonu a proti Djokovičovi začal brejkem. Pak ale o podání sám dvakrát přišel a set prohrál. "Na začátku udělal pár chyb - a pak už ani jednu," posteskl si desátý nasazený Francouz.

Proti Nišikorimu bude Djokovič usilovat o rekordní třicátý triumf ze série ATP Masters 1000. I s japonskou turnajovou trojkou má srbský tenista na kontě dlouhou řadu vítězství, neprohrál s ním v osmi zápasech za sebou.

Slovenská tenistka Kučová nestačila v Montrealu na Keysovou

Až semifinálová porážka s Američankou Madison Keysovou zastavila slovenskou tenistku Kristínu Kučovou na turnaji v Montrealu. Šestadvacetiletá rodačka z Bratislavy, která musela nejprve projít kvalifikací, prohrála v sobotním semifinále s desátou nasazenou soupeřkou 2:6, 1:6.

Keysová se o titul utká s Rumunkou Simonou Halepovou. Ta zdolala Angelique Kerberovou z Německa 6:0, 3:6, 6:2 a do finále Rogers Cupu postoupila podruhé za sebou. Loni v něm skrečovala zápas se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Kučové dosud patřilo ve světovém žebříčku 121. místo, životní týden ji poprvé vynese do první stovky. S Keysovou hrála vyrovnaně jen v úvodních gamech, Američanka nakonec snadno zvítězila za necelou hodinu.

Tenisový turnaj mužů v Torontu
tvrdý povrch, dotace 4 691 730 dolarů
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (10-Fr.) 6:3, 6:2
Tenisový turnaj žen v Montrealu
tvrdý povrch, dotace 2 714 413 dolarů
Dvouhra - semifinále:
Keysová (10-USA) - Kučová (SR) 6:2, 6:1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články