Hlavní obsah

Na tohle jsem čekal, říká Berdych o spolupráci s Ivaniševičem

Cincinnati

Tenista Tomáš Berdych je přesvědčen, že ve svém novém trenérovi Goranu Ivaniševičovi našel toho správného člověka, který ho může posunout v kariéře dál. Premiérové vystoupení pod vedením wimbledonského šampiona z roku 2001 absolvuje tento týden na turnaji v Cincinnati.

Foto: René Volfík, ČTK

Wimbledonský vítěz Chorvat Goran Ivaniševič poprvé povede Tomáše Berdycha na turnaji v Cincinnati.

Článek

"Myslím, že tohle je člověk, na kterého jsem čekal," citoval web ATP Tour Berdycha, jenž o navázání spolupráce s bývalým chorvatským hráčem informoval před týdnem. "Je to chlapík, co našel způsob, jak prorazit. Takže uvidíme, jestli to bude to pravé, ta správná přísada," uvedl třicetiletý český tenista, který touží po grandslamovém titulu.

Ivaniševič byl v podobné pozici, neboť svůj životní úspěch vybojoval až v 29 letech. Grandslamový triumf už zažil i v roli trenéra, když předloni pomohl k vítězství na US Open krajanovi Marinu Čiličovi. Jejich spolupráce skončila v červenci po téměř třech letech a Ivaniševiče poté oslovil Berdych, který se v květnu rozešel s Venezuelanem Danielem Vallverduem.

Osmý hráč světa věří, že ještě nemá nejlepší tenisová léta za sebou. "Třicítka není v současnosti pro tenisty žádný věk. Když se podíváte okolo, myslím, že je dost dobrý. Proto se snažím najít co nejlepší pomocníky a zlepšovat se, jak jen to jde," řekl finalista Wimbledonu z roku 2010.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori