Hlavní obsah

Hlaváčková má zlomený i nos. Co na to Hingisová? Už se neozvala

Chystala se, jak si v New Yorku zahraje kvalifikaci US Open ve dvouhře a připraví se na debl. Místo toho ale tenistka Andrea Hlaváčková řeší další komplikace, jež souvisejí s jejím zraněním z olympiády, které utrpěla po smeči Martiny Hingisové.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Andrea Hlaváčková v zápase o třetí místo na OH.

Článek

„Kromě očního oblouku mám zlomený i nos, což se ukázalo při CT vyšetření," posteskla si Hlaváčková a přehodnotila plány. „Uvědomila jsem si, že bych to neměla podcenit a rozhodla jsem se, že místo odletu do Ameriky budu ještě odpočívat, abych se vyhnula nárazům a tlakům. Když to půjde, tak bez velké přípravy chci hrát v New Yorku aspoň debl."

Hlaváčková byla v první části české výpravy, která se v úterý vrátila z Ria. Na Lipno slavit s fanoušky ale z preventivních důvodů neodcestovala a absolvovala lékařská vyšetření, mj. i u specialisty ve Vinohradské nemocnici, jenž naštěstí vyloučil poškození oka.

„Navštívila jsem pak olympijský park doma v Plzni. S kamarádkou možná pojedeme i na nějaký výlet po Čechách," narýsovala si Hlaváčková program nejbližších dnů.

Od doktorů ale dostala příkaz měsíc nesmrkat... „Bavila jsem se o tom s (bývalým) hokejistou Plzně Michalem Dvořákem, který měl podobné zranění. Musím to prostě nějak vydržet."

A co na to Hingisová? „Už se mi neozvala," řekla česká olympionička.

Reklama

Související témata: