Hlavní obsah

Plíšková - Kuzněcovová 6:3, 4:6, 6:2Karolína Plíšková prošla v Cincinnati do semifinále

Aktualizováno

Tenistka Karolína Plíšková si na turnaji v Cincinnati zahraje o finále. Patnáctá nasazená česká reprezentantka zdolala ve čtvrtfinále Rusku Světlanu Kuzněcovovou po téměř dvouhodinovém boji 6:3, 4:6, 6:2.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Karolína Plíšková na turnaji v Cincinnati.

Článek

Postup do čtvrtfinále čtyřhry si zajistila Barbora Strýcová. S novou partnerkou, světovou deblovou jedničkou Saniou Mirzaovou z Indie, porazily americký pár Christina McHaleová, Maria Sanchezová 6:4, 6:4. Jejich dalšími soupeřkami budou ještě dnes třetí nasazené Timea Babosová a Jaroslava Švedovová.

Světová sedmnáctka Plíšková hraje v Ohiu po delší pauze, neboť se kvůli obavám z viru zika nezúčastnila olympijských her. Proti sedmé nasazené Kuzněcovové, s níž se utkala poprvé v kariéře, získala za půl hodiny úvodní set, ve druhém ale Ruska zlepšila servis a duel vyrovnala. Čtyřiadvacetiletá Plíšková třetí sadu opět zahájila úspěšným brejkem, všechny šance soupeřky odvrátila a při podání Kuzněcovové pak proměnila čtvrtý mečbol.

Letos si Plíšková na okruhu WTA zahrála ve finále dvakrát a v Nottinghamu slavila zisk titulu, celkově pátého v kariéře. V cestě za třetí finálovou účastí v sezóně jí bude v sobotu stát světová trojka Garbiňe Muguruzaová. Utkají se potřetí v kariéře, dva poslední zápasy na tvrdém povrchu vyhrála Plíšková.

Kerberová udělala další krok k tenisovému trůnu

Dvě výhry dělí v Cincinnati německou tenistku Angelique Kerberovou, aby se stala novou světovou jedničkou. Při neúčasti zraněné Sereny Williamsové ji do čela žebříčku WTA posune jen zisk titulu, k němuž se v pátek přiblížila po čtvrtfinálové výhře nad Španělkou Carlou Suárezovou. Americká hvězda Williamsová vládne tenisovému žebříčku nepřetržitě už 183 týdnů.

"Všechno mi připadá tak neuvěřitelné. Vidím, že se vyplácí všechna tvrdá práce v posledních letech. Ale nepřemýšlím o tom, že se můžu stát jedničkou. Ještě mě čeká pár zápasů a uvidíme, jak to dopadne," řekla Kerberová, vítězka lednového Australian Open.

Suárezovou po slabším začátku porazila 4:6, 6:3, 6:0, o kolo dříve si osmadvacetiletá rodačka z Brém poradila s Barborou Strýcovou. Její příští soupeřkou bude Rumunka Simona Halepová. Druhou dvojici o postup do finále vytvoří Karolína Plíšková a Španělka Garbiňe Muguruzaová.

Strýcové se daří v Cincinnati ve čtyřhře. S novou partnerkou, světovou deblovou jedničkou Saniou Mirzaovou z Indie, porazily třetí nasazené Timeu Babosovou, Jaroslavu Švedovovou 7:6, 6:1 a jsou v semifinále.

Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 004 505 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Muuray (1-Brit.) - Tomic (Austr.) 6:4, 6:4
Raonic (4-Kan.) - Thiem (8-Rak.) 6:3, 6:4
Čilič (12-Chorv.) - Čorič (Chorv.) 6:2 skreč.
Dimitrov (Bulh.) - Johnson (USA) 7:6 (10:8), 6:2
Ženy (dotace 2 804 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (15-ČR) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6:3, 4:6, 6:2
Kerberová (2-Něm.) - Suárezová (9-Šp.) 4:6, 6:3, 6:0
Halepová (3-Rum.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 7:5, 6:1
Muguruzaová (4-Šp.) - Babosová (Maď.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - 2. kolo:
Mirzaová, Strýcová (7-Indie/ČR) - McHaleová, Sanchezová (USA) 6:4, 6:4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Görgesová, Karolína Plíšková (5-Něm./ČR) - Kingová, Niculescuová (USA/Rum.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: