Hlavní obsah

Rozhodčímu vzal brýle, zpražil i soupeře: Takhle neheká ani Azarenková, soptil bouřlivák

Nikdy si nebral servítky a na kurtech platí za vyhlášeného bouřliváka. Italský tenista Fabio Fognini svou pověst během prvního kola grandslamového US Open opět potvrdil. V utkání s Rusem Tejmurazem Gabašvilim, které nakonec v pětisetové bitvě zvládl, stihl mít konflikt s rozhodčím, zpražil svého soupeře a nakonec se v rozhovoru s italskými novináři pustil i do Američanů.

Foto: Profimedia.cz

Rozlícený italský tenista Fabio Fognini na US Open

Článek

Manžel loňské šampiónky US Open Flavie Pennettaové během duelu hned několikrát vzteky mrštil raketou, po jedné prohrané výměně ve třetí sadě si neodpustil štiplavou poznámku směrem ke svému soupeři. „Takhle hlasitě neheká ani Azarenková," křičel na Gabašviliho.

Když pak Fognini prohrával 1:2 na sety a 2:3 v tom čtvrtém, napařil mu umpirový sudí Pascal Maria trestný fiftýn. Italský tenista totiž už dříve obdržel za odpálení míčku napomenutí, a když čárovému rozhodčímu strhnul z očí sluneční brýle, začínal následující game s mankem 0:15.

Nepříznivě se vyvíjející průběh zápasu ale otočil a po utkání v rozhovoru pro italské žurnalisty označil svůj výstup s brýlemi za žert. A neodpustil si kritickou poznámku. „Mají tady svoje pravidla. Víte, Američané jsou prostě ve všech ohledech úplně jiní. Ze všech grandslamů je US Open tím nejhorším. A to z mnoha důvodů," kritizoval Fognini.

V dalším kole čeká na devětadvacetiletého Itala, jenž ve Flushing Meadows obhajuje loňské osmifinále, jedenáctý nasazený David Ferrer ze Španělska.

Reklama

Související témata: