Hlavní obsah

Euforii vystřídalo zklamání, Veselý si boj s Djokovičem neužil. Alespoň drží unikátní skóre

New York

Těšil se na bitvu se světovou jedničkou na obřím stadiónu, ale nakonec neodehrál ani míček. Tenistu Jiřího Veselého nepustil do utkání druhého kola US Open se světovou jedničkou Novakem Djokovičem bolavý zánět předloktí. Po rozhodnutí do atraktivního duelu vůbec nenastoupit byl pochopitelně hodně rozladěný.

Foto: Facebook

Český tenista Jiří Veselý.

Článek

Už v přípravném turnaji před závěrečným grandslamem sezóny musel kvůli stejné indispozici vzdát osmifinálový zápas na turnaji ve Winston-Salemu. A zranění ho limitovalo i v prvním kole v New Yorku, kde s vypětím všech sil vyřadil Inda Saketha Myneniho až po pěti setech.

„Ten pondělní zápas tomu vůbec nepomohl. Musel jsem následující den úplně vypnout, vůbec jsem nebyl schopen trénovat," citoval slova zklamaného rodáka z Příbrami list Daily Mail.

Když oznamoval své rozhodnutí, jen těžko skrýval rozčarování. „Dnes (ve středu) jsem se musel rozhodnout, že pro mě není dobré, abych nastoupil k zápasu. Aby člověk mohl hrát s Novakem, musí být stoprocentně fit," vysvětloval český reprezentant.

Přišel tak o možnost sehrát jeden z nejsledovanějších zápasů celého dne na kurtu Arthura Ashe. Fanoušci byli zvědaví, zda se mu podaří zopakovat čtyři měsíce staré překvapení z Monte Carla, kde fenomenálního Srba porazil.

Neměl by co ztratit

Malou náplastí může být pro třiadvacetiletého Čecha alespoň fakt, že spolu s chorvatským veteránem Ivem Karlovičem drží jako jediní z elitní stovky žebříčku s Djokovičem aktivní bilanci (1:0 pro Veselého, 2:1 pro Karloviče).

„Teď jsem z toho strašně zklamaný, na zápas jsem se moc těšil. Byl jsem nadšený, že si mohu zahrát na největším stadiónu proti světové jedničce. Neměl bych co ztratit," mrzelo Veselého.

Pokud by byl zdravý, ani tentokrát nemusely být jeho naděje úplně marné. Se zraněním se totiž potýká i Djokovič.

V prvním kole proti Polákovi Jerzy Janowiczovi si už v prvním setu nechal ošetřovat bolavé zápěstí. A přestože nakonec ve čtyřech setech zvítězil, Srbův výkon byl poměrně vzdálený jeho obvyklým standardům.

Reklama

Související témata: