Hlavní obsah

Kližan a Lacko byli po absenci v Davis Cupu vyloučeni z reprezentace

Bratislava

Nejlepší slovenští tenisté Martin Kližan a Lukáš Lacko byli na rok podmínečně vyloučeni z reprezentace. Rozhodl o tom výkonný výbor slovenského svazu na návrh kapitána daviscupového týmu Miloslava Mečíře. Důvodem je přístup obou hráčů k týmové soutěži.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský tenista Martin Kližan.

Článek

Třiatřicátý hráč světa Kližan i Lacko (110.) se Mečířovi omluvili z účasti v nedávném barážovém utkání o účast ve Světové skupině v Austrálii a vysvětlili to zdravotními důvody. Bezprostředně po reprezentačním víkendu ale nastoupili na turnajích ATP - Kližan v Metách a Lacko na challengeru v tureckém Izmiru.

Svaz proto jejich omluvu odmítl akceptovat a jednání vyhodnotil jako porušení vzájemné smlouvy. Lacko kvůli tomu dostal pokutu 10 000 eur (asi 270 000 korun), Kližan kvůli opakovanému případu zaplatí dvojnásobek.

"Jejich postoj mě mrzí. V podstatě se ukázalo, jaký mají zájem o Davis Cup. Reprezentaci odsouvají na druhou kolej. Mrzí mě, že mají jiné priority," stěžoval si už před jednáním svazu Mečíř na serveru sport.sk. "Start (Kližanův) na turnaji jeden den po Davis Cupu považuji za provokativní," řekl také.

Slováci bez své jedničky a dvojky v Sydney nestačili na favorizovaný domácí výběr, prohráli 0:3 a už potřetí za sebou nedosáhli na postup. Australané se v elitní skupině udrželi a v příštím roce budou v prvním kole soupeři českého týmu.

Reklama

Související témata: