Hlavní obsah

Znavená Kvitová vítězí dál. Díky, střecho, radovala se. Ukončí její jízdu světová čtyřka?

Peking

Petra Kvitová je zase v ráži. Ani po triumfu na turnaji ve Wu-chanu její vítězná jízda nekončí, i když po výhře v prvním kole v Pekingu nad domácí Wang Ja-fan nijak neskrývala kupící se únavu. Zároveň má ale velkou motivaci svoji parádní sérii prodloužit.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Petra Kvitová během utkání prvního kola v Pekingu.

Článek

Jakoby nedávné senzační úspěchy krajanky Karolíny Plíškové, která Kvitovou připravila o pozici nejlepší Češky, probudily smrtící instinkty i ve spící lvici z Fulneku, jejíž pověstná výkonnostní křivka se během sezóny vychylovala nepříjemně směrem dolů. Jenže v Asii je všechno jinak.

Ve Wu-chanu soupeřky kosila a nezastavila se ani v Pekingu. Proti Wang Ja-fan, soupeřce ze druhé stovky žebříčku, se trápila jen v první sadě (6:4), druhá už byla jednoznačná.

„Jsem šťastná, že jsem v Pekingu postoupila. Díky příteli, pane Střecho," dělila se o vítěznou radost na svých facebookových stránkách s povděkem směrem k zatažené střeše na centrkurtem, který jako jediný byl vzhledem k deštivým přeháňkám v provozu.

„Byla jsem velmi unavená. Dva dny odpočinku mi ale pomohly. Je skvělé, že jsem dnes vyhrála, uvidíme, jak to půjde v dalších dnech," pochvaloval si po výhře.

Víkendový turnajový triumf ji hodně navnadil. „Prožila jsem skvělý týden ve Wu-chanu, který mi dal novou motivaci a sebevědomí, které jsem potřebovala. S motivací tedy rozhodně teď nemám problém," pokračovala.

V následující bitvě o čtvrtfinále už ji ale čeká mnohem těžší soupeřka, světová čtyřka Garbině Muguruzaová, s níž má vyrovnanou bilanci 1:1. Oba předchozí duely se rozhodovaly ve třech setech. Na loňském Turnaji mistryň Kvitová prohrála, letos na antuce ve Stuttgartu se ale radovala Češka.

„Bude to určitě skvělý zápas, zase očekávám tvrdou bitvu. Vím, jak nebezpečná umí být. Hraje agresivně z obou stran, výborně servíruje i returnuje. Budu na ní muset být stoprocentně připravená od prvního míčku," uvědomuje si před nadcházejícím soubojem Španělka Muguruzaová.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 Macháč - Ruusuvuori 0 : 1 probíhá Živě
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík