Hlavní obsah

Kvitovou v klíčové chvíli mladší sokyně zaskočila. Už potřebuju odpočinek, hlásila

Osmizápasová vítězná série skončila. Petra Kvitová svedla parádní bitvu s Američankou Madison Keysovou, ale svoji snahu o obrat nakonec česká tenistka ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu jen těsně k vítěznému konci nedotáhla. Sen o Turnaji mistryň se rozplynul, dolehla únava z úspěšných, ale mimořádně náročných posledních dní.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Petra Kvitová obrat proti Keysové nedotáhla.

Článek

„Jsem opravdu hodně unavená, už potřebuji odpočinek. Obzvlášť když prohrajete, cítíte  únavu víc než normálně," soukala ze sebe po porážce 3:6, 7:6 a 6:7. „Byl to pěkný souboj, pro mě je to tady ale konečná," pokračovala v rozhovoru pro WTA.

Porážka od o pět let mladší soupeřky ji mrzela i proto, že v závěru duelu cítila, že má navrch. „V prvních dvou sadách mi připadalo, že jsem horší hráčka až do posledního gamu druhého setu, kdy jsem ji brejkla a vyhrála tie break. Ve třetím si myslím, že jsem byla zase lepší já. Ale to je prostě tenis," litovala.

Ve třetím dějství prohrávala už 0:3, soupeřce ale dokázala vzít servis a manko srovnat. Měla další šance zápas definitivně zvrátit ve svůj prospěch, jenže z jedenácti brejkbolů využila v závěrečné sadě jediný.

„Brejkbolů jsem měla spoustu, ale nevím. No, podle mě jsem neudělala nic špatně. Ona prostě servírovala dobře," posteskla si tenistka z Fulneku.

Rozhodující moment přišel v tie breaku třetí sady za stavu 5:5. Kvitová se nepouštěla do rizika a míček tlačila do soupeřčina méně nebezpečného bekhendu. Jenže aktuální světová devítka vsadila vše na jednu kartu a po lajně poslala vítězný bekhend, který znamenal mečbol. K ukončení zápasu jí stačil jediný.

„Prostě jsem si řekla: Jdi do toho a uvidíš, jak to dopadne. Doufala jsem, že to klapne," radovala se Američanka. „Ten bekhend, to byl od ní dobrý tah," uznala poražená Kvitová.

Reklama

Související témata: