Hlavní obsah

Kyrgios dostal od ATP pokutu za vypuštěný zápas v Šanghaji

Kontroverzní australský tenista Nick Kyrgios zaplatí pokutu 16 500 dolarů (asi 404 000 korun) za své chování při zápase druhého kola turnaje v Šanghaji. Dvanáctý nasazený hráč odchodil duel s Němcem Mischou Zverevem a s minimálním nasazením prohrál 3:6, 1:6.

Kyrgios "odchodil" zápas se Zverevem

 
Článek

Vedení ATP dnes oznámilo, že Kyrgiosovi udělilo maximální možnou pokutu 10.000 dolarů za předvedený nedostatek nasazení v utkání. Dalších pět tisíc zaplatí za urážky diváka a 1500 dolarů činí pokuta za nesportovní chování. I tak ale jednadvacetiletý Australan neodjede ze Šanghaje s prázdnou, za postup do druhého kola podniku série Masters inkasoval prémii 35 845 dolarů.

Talentovaný Australan, proslulý svým nevyrovnaným chováním na kurtu, v duelu se Zverevem většinou žádnou snahu ani nepředstíral. Po jednom slabém podání dokonce nečekal na soupeřův return a vydal se směrem k lavičce. Nepomohlo ani napomínání umpirového rozhodčího. Ke konci utkání se Kyrgios dostal do výměny názorů s jedním z nespokojených diváků, kteří na něho bučeli.

Reklama