Hlavní obsah

Halepová - Keysová 6:2, 6.4Halepová na úvod Turnaje mistryň porazila Keysovou. Světová jednička se na výhru nadřela

Singapur
Aktualizováno

Rumunská tenistka Simona Halepová zahájila Turnaj mistryň v Singapuru vítězstvím 6:2, 6:4 nad Američankou Madison Keysovou. Ve druhém utkání Červené skupiny se na výhru hodně nadřela světová jednička Angelique Kerberová. Němka porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou 7:6, 2:6 a 6:3.

Foto: Edgar Su, Reuters

Simona Halepová během utkání s Madison Keysovou.

Článek
Fotogalerie

Světová čtyřka Halepová zvládla úvodní duel závěrečného turnaje sezóny za 69 minut. Debutantka na vrcholu sezóny Keysová soupeřce situaci usnadňovala množstvím nevynucených chyb. Těch nakonec nakupila 41 oproti dvanácti chybám solidně a vyrovnaně hrající Rumunky, která přišla jen o jeden servis.

Halepová porazila Keysovou popáté z šesti zápasů a letos už počtvrté. "Měla jsem díky tomu výhodu a od začátku se cítila výtečně. Hrála jsem přesně, co jsem potřebovala. Míče odskakují nízko, což mi sedí. Byla jsem silná na nohách a jsem ráda, že jsem do turnaje vstoupila dobrým výkonem," řekla Halepová.

Kerberová udolala Cibulkovou

Kerberová potřebovala dvě hodiny a 17 minut, aby přetlačila ve formě hrající Cibulkovou. První set získala v tie breaku 7:5, ale ve druhém vládla nadšeně hrající Slovenka, která je mezi nejlepší osmičkou sezony poprvé.

Ve třetí sadě získala Cibulková brejk na 2:1, o který ale vzápětí přišla a po další ztrátě servisu čistou hrou prohrávala 2:4. Za stavu 3:5 si ještě vybojovala postupně dva brejkboly, ale neuspěla a Kerberová proměnila první mečbol.

"Jsem nadšená, že jsem zpět, protože atmosféra tady je báječná," řekla Kerberová. "Domi (Cibulková) hraje v posledních týdnech skvěle, ale byla jsem na to připravená a věděla, že musím hrát svůj nejlepší tenis. Ve třetím setu jsem se hodně soustředila na servis, což mi vyšlo. Hrála jsem trpělivě i agresivně a těsně to vyšlo," dodala.

Cibulková byla při premiéře zpočátku až přemotivovaná. "A možná mi to vzalo síly, které mi pak chyběly ve třetím setu," uvedla první Slovenka na Turnaji mistryň po devíti letech. "V koncovce jsem udělala pár lehkých chyb, zatímco ona hrála vyrovnaně. To udělalo ten malý rozdíl," řekla Cibulková.

Jediná česká zástupkyně v singlové soutěži v Singapuru Karolína Plíšková vstoupí do turnaje v pondělí. Její první soupeřkou bude Španělka Garbiňe Muguruzaová.

Gasquet triumfoval v Antverpách

Francouz Richard Gasquet proměnil na turnaji v Antverpách třetí letošní finálový start na okruhu ATP v druhý titul. Třetí nasazený hráč ve finále porazil Diega Schwartzmana z Argentiny za hodinu a půl 7:6, 6:1.

Třicetiletý Gasquet, jemuž patří v žebříčku 19. místo, sice v prvním vzájemném utkání se Schwartzmanem nedokázal nadějně rozehraný úvodní set dopodávat a promarnil tři setboly, ve zkrácené hře už ale nezaváhal a ve druhé sadě nedal o šest let mladšímu soupeři šanci.

Triumfem v Antverpách Gasquet navázal na únorové vítězství na turnaji v Montpellier, před měsícem v Šen-čenu ve finále nestačil na Tomáše Berdycha. Celkově si Gasquet zahrál o titul na okruhu už sedmadvacetkrát a počtrnácté uspěl. Více finálových startů má z Francouzů jen Yannick Noah.

Del Potro završil návrat po operacích ziskem titulu ve Stockholmu

Argentinský tenista Juan Martín del Potro vybojoval ve Stockholmu první turnajový titul od roku 2014 a korunoval tak úspěšnou sezónu, v níž se naplno vrátil po sérii operací zápěstí. Stříbrný medailista z olympijských her v Riu de Janeiro dnes ve finále porazil šestého nasazeného Američana Jacka Socka 7:5, 6:1.

Osmadvacetiletý Del Potro, který ve Stockholmu startoval na divokou kartu, hrál finále na okruhu ATP poprvé od ledna 2014, kdy triumfoval v Sydney. Po zisku 19. titulu v kariéře se v pondělním vydání žebříčku posune z aktuálního 63. místa o zhruba 20 příček na začátek páté desítky.

Po vyrovnaném prvním setu, který rozhodl jediný úspěšný brejk šampióna US Open z roku 2009 v jedenácté hře, začal Del Potro na kurtu kralovat. Bývalý čtvrtý hráč světa sebral o čtyři roky mladšímu soupeři třikrát podání a oplatil mu porážku z letošního prvního vzájemného utkání na antuce v Madridu.

Carreňo získal v Moskvě druhý turnajový titul v kariéře

Španělský tenista Pablo Carreňo porazil ve finále turnaje v Moskvě Itala Fabia Fogniniho 4:6, 6:3, 6:2 a životní sezonu ozdobil ziskem druhého titulu v kariéře. Poprvé se radoval v srpnu ve Winston-Salemu.

Čtvrté finále v sezoně i v kariéře přitom pětadvacetiletý rodák z Gijonu zahájil ztrátou setu a ani ve druhém to s ním nevypadalo dobře, když si musel nechat ošetřit kotník. Od páté hry ale byl při svém podání bezchybný a o čtyři roky staršího soupeře podruhé v kariéře udolal, přestože Fognini ve třetím setu odvrátil tři mečboly.

Moskva (tvrdý povrch):
Muži (dotace 792 645 dolarů):
Dvouhra - finále:
Carreňo (6-Šp.) - Fognini (It.) 4:6, 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Cabal, Farah (2-Kol.) - Knowle, Melzer (Rak.) 7:5, 4:6, 10:5.
Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 miliónů dolarů):
Červená skupina:
Kerberová (1-Něm.) - Cibulková (7-SR) 7:6 (7:5), 2:6, 6:3
Halepová (3-Rum.) - Keysová (6-USA) 6:2, 6:4
Stockholm (tvrdý povrch, dotace 635 645 eur):
Dvouhra - finále:
Del Potro (Arg.) - Sock (6-USA) 7:5, 6:1
Čtyřhra - finále:
E. Ymer, M. Ymer (Švéd.) - Pavič, Venus (4-Chorv./N. Zél.) 6:1, 6:1
Antverpy (tvrdý povrch, dotace 635 645 eur):
Dvouhra - finále:
Gasquet (3-Fr.) - Schwartzman (Arg.) 7:6 (7:4), 6:1
Čtyřhra - finále:
Nestor, Roger-Vasselin (2-Kan./Fr.) - Herbert, Mahut (1-Fr.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: