Hlavní obsah

Vzal si půlrok volna, aby se vrátil na několik let. Ještě mám v sobě oheň, říká Federer

Praha

Návrat Rogera Federera na tenisové kurty se pomalu blíží. Již v lednu by se bývalá světová jednička měla představit na okruhu ATP a celý svět s napětím očekává, jak se vítězi sedmnácti grandslamů bude dařit. On sám doufá, že bude opět vyhrávat.

Foto: Javier Garcia Martino / Photogamma

Švýcarský tenista Roger Federer

Článek

Na konci července ukončil pětatřicetiletý Roger Federer sezónu kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem. Přestože noha ještě není zcela úplně v pořádku, švýcarský tenista se už pilně připravuje na novou sezónu. „Mám ještě šedesát dní na to, abych vše vyladil. V poslední době jsem ale opravdu hodně tvrdě trénoval, proto doufám, že můj návrat bude povedený,“ prohlásil šestinásobný vítěz Turnaje mistrů v rozhovoru pro francouzskou rozhlasovou stanici Europe 1.

Držitel sedmnácti grandslamových titulů stále také věří, že do své bohaté sbírky bude moci přidat další poháry. „Vzal jsem si šest měsíců volna, abych se vrátil ještě na několik let. Mám v sobě oheň a touhu vítězit. Chtěl bych ještě nějaký grandslam vyhrát,“ zasnil se. „První tři čtyři turnaje mi napoví, jak na tom doopravdy jsem, zda je to možné,“ dodal současný šestnáctý hráč světa.

A tak se Federerovi fanoušci mohou radovat z toho, že tenisová ikona se zatím do důchodu nechystá a pár sezón bude ještě na kurtech. „Bylo by pro mě jednodušší, kdybych už teď věděl, kdy mi skončí kariéra. Až ale k tomuto rozhodnutí dojdu, udělám ho,“ uzavřel s tím, že poté se nejspíš trenérem nestane a raději bude tátou a manželem na plný úvazek.

Reklama