Hlavní obsah

Světová jednička Murray se na Turnaji mistrů utká s Wawrinkou, Nišikorim a Čiličem

Čerstvý první tenista světového žebříčku Brit Andy Murray je na Turnaji mistrů ve skupině Johna McEnroea. Dnešní los mu za soupeře určil Švýcara Stana Wawrinku, Japonce Keie Nišikoriho a Chorvata Marina Čiliče. Ve skupině nazvané po Ivanu Lendlovi je sesazený král Novak Djokovič. Spolu se Srbem si od neděle v Londýně o dvě postupová místa do semifinále zahrají Kanaďan Milos Raonic, Francouz Gaël Monfils a Dominic Thiem z Rakouska.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Vítězné gesto Andyho Murrayho, novopečené světové tenisové jedničky.

Článek

"Každý zápas je tady extrémně náročný," řekl Murray, který vyhrál dvacet zápasů v řadě a čtyři turnaje a rád by uspěl i na Turnaji mistrů, což zatím nedokázal. Hrát už bude poosmé, ale ještě se ani jednou nedostal do finále. "Nepředváděl jsem tady poslední dobou dobré výkony. Snad se to tentokrát změní," uvedl.

Murray se v londýnské O2 Areně představí poprvé v pondělí 14. listopadu večer v utkání s Čiličem. Před tím budou hrát Nišikori, dosud poslední přemožitel Murrayho ze čtvrtfinále US Open, s letošním vítězem newyorkského grandslamu Wawrinkou.

V nedělním programu jsou na programu zápasy skupiny Ivana Lendla a hrát proti sobě budou Djokovič a nováček na Masters Thiem a Monfils proti Raonicovi. Djokovič má ve skupině se svými soupeři jednoznačnou bilanci, dohromady 23:0.

Los tenisového Turnaje mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7,5 miliónu dolarů):
Dvouhra:
Skupina Johna McEnroea:
A. Murray (1-Brit.)
Wawrinka (3-Švýc.)
Nišikori (5-Jap.)
Čilič (7-Chorv.).
Skupina Ivana Lendla:
Djokovič (2-Srb.)
Raonic (4-Kan.)
Monfils (6-Fr.)
Thiem (8-Rak.).
Čtyřhra:
Skupina Fleminga a McEnroea:
Herbert, Mahut (1-Fr.)
F. López, M. López (4-Šp.)
Kontinen, Peers (5-Fin./Austr.)
Klaasen, Ram (7-JAR/USA).
Skupina Edberga a Järryda:
J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.)
B. Bryan, M. Bryan (3-USA)
Dodig, Melo (6-Chorv./Braz.)
Huey, Mirnyj (8-Filip./Běl.)

Reklama