Hlavní obsah

Bartoliová zvítězila nad nemocí a zvládla už i maratón

Marion Bartoliová to dokázala. Bývalá úspěšná tenistka se vyléčila ze záhadné nemoci, při níž zhubla přes dvacet kilo, a už zase sportuje. Minulou neděli dokonce zvládla zaběhnout slavný maratón v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Marion Bartoliová při slavném maratónu v New Yorku.

Článek

Když v červenci letošního roku Marion Bartoliová vystoupila na veřejnosti s tím, že má neznámý virus a bojí se o život, asi by nikoho nenapadlo, jak se za pár měsíců dá obdivuhodně dohromady.

Kvůli nemoci zhubla přes dvacet kilo, její tělo dokázalo přijímat jen zeleninu, trpěla mnoha alergiemi. Avšak bývalá wimbledonská vítězka se nevzdala, podstoupila léčení na speciální klinice a uzdravila se.

A nyní se po všech problémech pomalu vrací ke sportování. Minulou neděli dokonce běžela newyorský maratón. Trať dlouhou čtyřicet dva kilometrů zvládla za pět hodin, čtyřicet minut a čtyři vteřiny.

„Jsem nesmírně šťastná,“ napsala po závodě na svém facebookovém profilu dvaatřicetiletá Francouzka. „Tento den byl výjimečný. A účastnickou medaili si vystavím hned vedle trofeje z Wimbledonu, protože má pro mě opravdu zvláštní význam,“ dodala.

Reklama