Hlavní obsah

Plíšková trefila Trumpovo vítězství. A tipuje i český fedcupový triumf. Vyhrajeme 3:1, říká

Štrasburk

Z mlžného oparu se vynořila tramvaj polepená reklamami na víkendové finále Fed Cupu mezi Francií a Českem a profrčela kolem arény Rhenus Sport. Nevlídné počasí je teď kulisou posledních příprav na závěrečnou bitvu ženského tenisového roku.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková hýří před víkendovým finále Fed Cupu ve Štrasburku dobrou náladou.

Článek

Basketbalová hala s plastovými sedačkami, kde se v sobotu a v neděli rozhodne o fedcupových šampiónkách pro rok 2016, ale vypadá vcelku útulně, i když zatím není moc vytopená. Hostující tenistky si ji vyzkoušely na několika trénincích a proti podmínkám neměly sebemenších výtek.

„Povrch působí příjemně, míče letí. Hala je malinká, ale sympatická, i když oproti Praze je to trochu něco jiného," říkala Barbora Strýcová, která na závěr tréninku sestřelovala podáním zásobníky na míčky s o něco větší přesností než Karolína Plíšková.

Uváděná kapacita arény 6 tisíc diváků je ale značně diskutabilní, až se vynořuje otázka, zda by Mezinárodní tenisová federace schválila podobně malou halu, pokud by se hrálo v Česku, kde se fedcupová finále dosud vždy konala v pražské O2 areně.

Strýcová řešila i náštěvu u zubaře

„Lidi budou dost blízko, bude to znít a o Francii se ví, že má velké fanoušky, takže to tady asi bude dost hlučné," řekla Plíšková.

„Musíme to brát tak, že jsme na území soupeřek, byla to jejich volba. Chtějí, aby byla hodně intenzivní atmosféra. Nejspíš to byl plán Francouzů," čeká pořádný hukot také Strýcová, která se před cestou do Štrasburku z turnaje Elite Trophy v Číně stačila zastavit na chvíli i doma.

„Stihla jsem si vyprat dvě várky oblečení. Znovu jsem si zabalila a zašla k zubaři. Chytly mě zuby od dutin, protože v Číně jsem byla nastydlá," popisovala své patálie.

I když se teploty drží jen lehce nad nulou, také české tenistky propadly štrasburskému půvabu a kouzlu majestátní katedrály Notre-Dame. „Město je fakt krásné. Na večeře jsme s holkama chodily společně pěšky a kolem katedrály je to fakt moc hezké," líčila Plíšková, která se stala interní vítězkou při tipovačce nového amerického prezidenta. Počet volitelů pro Donalda Trumpa netrefila jen o jednoho.

Plíšková už se těší na dovolenou

„Včera jsme se o tom začali na večeři bavit, každý dal tip, já většinou nejsem v tipování moc dobrá, ale tohle vyšlo," dodala česká jednička, která si tedy s úsměvem tipla i konečný výsledek víkendového souboje.

„Vyhrajeme 3:1," odhadla Plíšková. „Bavila jsem se s Mladenovicovou, jestli je ve formě, tak řekla, že ve velké... Já jí řekla, že ve formě nejsem, ale že ji pak překvapím velkou formou," pousmála se nejlepší Češka.

S další trofejí v životopise by se Plíšková líp cítila i na dovolené. „Letíme na Mauricius, na 10 dní, takže cesta dlouhá, ale těším se do tepla. Tady to počasí, co je ve Štrasburku, úplně nemusím. Mám v plánu si vzít nějaké knížky, filmy, být celý den venku na sluníčku a odpočinout si. Nějak už mám všeho dost," připustila šestá hráčka světa.

Jak dopadne finále letošního ročníku Fed Cupu mezi Francií a Českem?
Vyhraje Francie
7,5 %
Zvítězí Česko
92,5 %
Celkem hlasovalo 18613 čtenářů.

Reklama

Související témata: