Hlavní obsah

Mladenovicová je trochu exhibicionistka, myslí si o sobě docela dost, říká Plíšková o sobotní soupeřce

Štrasburk

Je ráda, že má jasně daný program a ví, v kolik půjde na kurt. Karolína Plíšková poprvé v životě rozehraje v sobotu finále Fed Cupu proti tenistkám Francie a s jejím bodem proti Kristině Mladenovicové se v českých plánech ve Štrasburku počítá. „Měla by na ni stačit moje solidní hra,“ myslí si hostující jednička.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková při tréninku před finále Fed Cupu ve Štrasburku.

Článek
Fotogalerie

Těšíte se?

Asi každý tenista má rád první rundy. Vím, kdy půjdu na plac. Nemusím se třeba dvakrát třikrát rozcvičovat a tak.

Dostáváte se ve Štrasburku postupně do pohody?

Dnešní trénink byl asi nejlepší, co jsem podstoupila. Povrch mi sedí, zatímco třeba ve čtvrtfinále v Rumunsku to bylo hodně nepříjemné. Samozřejmě není vyloučené, že prohrajeme, ale míče letí, mohlo by nám to vyhovovat.

Daří se vám setřást únavu z celé sezóny?

Určitě nějakou cítím - fyzickou i psychickou. Na tom jsme ale všechny stejně. Nejhorší máme za sebou, myslím tím ten týden tréninku. Už se mi vážně moc nechtělo. Jsme tu od neděle a já se nemůžu dočkat, až se bude něco dít. Na konci sezóny mi ten týden přijde strašně dlouhý. Říkám si: Ať už začne nějaká akce! Navíc jsem zápasový typ, na kurtu nechám všechno, o to nemám strach.

Jak dlouho už se znáte s Mladenovicovou, proti níž v sobotu rozehrajete finále?

Musel to být asi Winter Cup do 12 let, v hale, někde ve Francii. Ne tolik holek se zná odmalička. Hodně se to vytřídí, málokterá vydrží nahoře do dospělosti.

Čím umí být nepříjemná?

Spousta hráček má lepší podání. Když trefí první, je nebezpečná, druhé má slabší. Má docela šikovnou ruku, i když na to úplně nevypadá. Umí kraťas, na síti. Ale když budu hrát rychle, nebude mít čas na vymýšlení. Měla by na ni stačit i moje solidní hra.

Bude muset riskovat?

Asi jo. Dokázala porazit slušné hráčky. Jde jí to proti favoritkám. Je trošku exhibicionistka, takže jí pomůžou diváci. Francouzky jsou ve finále, takže něco vyhrát musely. Bude namotivovaná, ale určitě mi nějakou šanci dá. Není to hráčka, která by mi dala dvakrát 6:2, proti které bych si neškrtla.

Hraje se vám snáz proti soupeřkám, které častěji kazí a dají pár bodů zadarmo?

Asi jo. Někdy je těžké, když všechno musím zabíjet já, jako proti Kerberové nebo Radwaňské. Tady nějaká chyba přijde.

Jak se cítíte v místní hale Rhenus Sport?

Trénuju na Spartě, kde je to desetkrát menší. Hala je příjemná, lidi budou blízko, což je osobnější. Čekám hukot, ale myslím, že to bude v pohodě.

Jak vycházíte s Francouzkami mimo kurt?

Garciaovou neznám vůbec. Když se potkáváme, připadá mi jako milá holka. Nezdá se jako nějaká mrcha. Kristina bude éro, původem Srbka. Myslí si o sobě docela dost. Ale ke mně se nikdy špatně nechovala. Na kurtu s ní problém nebyl. Uvidíme, co s ní udělají diváci, jak zvládne stres.

Dá se říct, že jste kamarádky?

Jsme spíš známé, daleké známé. Párkrát mi gratulovala k vítězství přes sítě, ale to udělalo víc lidí. Já sama radši píšu soukromě, než aby to viděli všichni. Spousta lidí to dává ostatním na odiv. Já ne.

Jak dopadne finále letošního ročníku Fed Cupu mezi Francií a Českem?
Vyhraje Francie
7,5 %
Zvítězí Česko
92,5 %
Celkem hlasovalo 18613 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík