Hlavní obsah

Tenistka Petrovová vyhrála v USA druhý turnaj za sebou

Ruská tenistka Naděžda Petrovová vyhrála druhý americký antukový turnaj za sebou. Třiadvacetiletá Moskvanka po finálové výhře nad Švýcarkou Patty Schnyderovou získala titul v Charlestonu, jenž je nejcennější v její dosavadní kariéře. Za třetí triumf v roce a čtvrtý v kariéře získala turnajová dvojka Petrovová šek na 100 000 dolarů.

Článek

Šestá hráčka světa Petrovová, která při svém vítězném tažení v Amelia Island a nyní v Charlestonu pokaždé vyřadila Lucii Šafářovou, porazila Schnyderovou téměř po dvou hodinách po setech 6:3, 4:6 a 6:1. Snížila tak nepříznivou bilanci ze vzájemných duelů na 4:5.

Lisa Raymondová a Samantha Stosurová potvrdily na tenisovém turnaji v Charlestonu postavení momentálně nejlepší deblové dvojice na světě. Americko-australský pár ve finále porazil Španělku Virginii Ruanovou-Pascualovou s domácí Meghann Shaughnessyovou 2:1 na sety a za necelý rok spolupráce získal již desátý titul.

Pětkrát triumfovaly Raymondová se Stosurovou letos, před Charlestonem to bylo v Tokiu, Memphisu, Indian Wells a Miami. Společně přitom začaly hrát teprve loni v září na grandslamovém US Open.

CHARLESTON
Dvouhra - finále:
Petrovová (2-Rus.) - Schnyderová (3-Švýc.) 6:3, 4:6, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) - Ruanová-Pascualová, Shaughnessyová (2-Šp./USA) 3:6, 6:1, 6:1.

Ze dvou finálových účastí na antukovém turnaji v Houstonu nevytěžil rakouský tenista Jürgen Melzer ani jeden titul. Po prohře s domácím Mardym Fishem nestačil v neděli spolu s krajanem Julianem Knowlem na německou dvojici Michael Kohlmann, Alexander Waske. Rakušané finálový zápas deblové soutěže ztratili po setech 7:5, 4:6 a v tie-breaku 5:10.

HOUSTON
Dvouhra - finále:
Fish (USA) - Melzer (Rak.) 3:6, 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Kohlmann, Waske (Něm.) - Knowle, Melzer (3-Rak.) 5:7, 6:4, 10:5.

Reklama

Související témata: