Hlavní obsah

Benešová začne fedcupový zápas v Thajsku proti Viratprasertové

BANGKOK

Iveta Benešová zahájí zápas českých tenistek ve Světové skupině II Fed Cupu proti Thajsku. Česká dvojka se v sobotní úvodní dvouhře střetne v Bangkoku se Suchanun Viratprasertovou. Po nich na dvorci v hotelovém komplexu Rama Gardens, v kterém se uskutečnilo čtvrteční losování, objeví patnáctá hráčka světa Nicole Vaidišová v duelu s Montinee Tangphongovou.

Foto: www.abiertomextenis.com.mx

Iveta Benešová

Článek

Vítězky postoupí do červencové baráže o elitní osmičku Světové skupiny.

V neděli by měly nejdříve hrát Vadišová s Viratprasertovou a pak Tangphongová s Benešovou. Dá se ovšem předpokládat, že český kapitán Tomáš Petera pošle do hry Kláru Koukalovou, aby se Benešová mohla připravit na závěrečnou čtyřhru s Barborou Strýcovou. Jejich soupeřkami budou Napaporn Tongsaleeová a Nudnida Luangnamová.

Češky jsou podle žebříčku favoritkami. "Věřím, že v Thajsku vyhrajeme," řekl Petera. "Bude to těžké, ale stát se může všechno. Vždycky existuje šanci uspět," doufala v možné překvapení na tiskové konferenci Tongsaleeová, před kterou dostala do dvouher přednost Tangphongová. Fedcupovou premiéru zažije Luangnamová.

Žebříček často nerozhoduje

"Jsme papírové favoritky, ale musíme si dát pozor a nepodcenit je. Častokrát už se ukázalo, že žebříček nerozhoduje, zvláště v týmových soutěžích," uvedla Benešová po losování. S Viratprasertovou se levou rukou hrající Češka nikdy nestřetla. "To bude to nejtěžší, že ji vůbec neznám. Nevím co od ní očekávat a jak hraje. Ze začátku budu muset čekat a najít recept na její hru," řekla tenistka.

V nominaci domácích chybí bývalá devatenáctá hráčka světa Tamarine Tanasugarnová, protože se koncentruje na svoji kariéru a chce se z momentálního 146. místa vrátit do vyšších pater žebříčku.

Tanasugarnová chybí v nominaci

Thajskou jedničkou se tak stala Viratprasertová, která před rokem na turnaji WTA v Bangkoku s Vaidišovou hladce prohrála. "Výborně tehdy podávala, takže musíme doufat, že jí to o víkendu tak dobře nepůjde," řekla hráčka z chvostu druhé stovky žebříčku dvouhry WTA.

Tenistky by mohlo trápit počasí, vedro a vysoká vlhkost vzduchu. "Už jsem si zvykly a nehrajeme v tom největším vedru," uvedla Benešová. Hrát se bude až od tří hodin odpoledne thajského času. "Počasí není problém, loni jsem tady vyhrála turnaj," dodala Vaidišová.

Kapitán thajského výběru Vittaya Samrej sledoval tréninky českého týmu a zaujala ho Koukalová. "Předváděla skvělé údery. Češky jsou tady v nejsilnějším složení," řekl Samrej, jenž přehlédl, že Petera nepovolal českou dvojku a 26. hráčku světa Lucii Šafářovou.

Losování (časy SELČ):
Sobota (10:00): Viratprasertová - Benešová, Tangphongová - Vaidišová.
Neděle (10:00): Viratprasertová - Vaidišová, Tangphongová - Benešová, Tongsaleeová, Luangnamová - Benešová, Strýcová.

Reklama