Hlavní obsah

Tenisté a jejich tvrdý trénink na novou sezónu. Murray běhá v písku, Raonic maká v posilovně

Praha

Kralovat na tenisovém trůně co nejdéle a přidat další grandslamy do sbírky, to jsou cíle Andyho Murrayho pro nadcházející sezónu. A tak světová jednička tvrdě maká na písku v Miami.

Andy Murray trénuje v Miami na novou sezónu.

 
Článek

Andy Murray prožil fantastický rok. V únoru se stal otcem dcerky Sophie Olivie a poté začal sbírat tituly na kurtech. V červenci vyhrál podruhé v kariéře slavný Wimbledon, v srpnu na olympijských hrách v Riu obhájil zlatou medaili a začátkem listopadu se stal poprvé světovou jedničkou. A že je v současnosti opravdu nejlepším tenistou světa, potvrdil na Turnaji mistrů, kde ve finále porazil Novaka Djokoviče.

Není tedy divu, že v posledních dnech sbírá jedno ocenění za druhým. Britský deník The Telegraph nedávno uspořádal anketu o Nejlepšího sportovce Británie všech dob a Murray ji vyhrál. O jeho vítězství rozhodli předplatitelé deníku, novináři a sportovní experti. „Je pro mě velkou ctí získat toto ocenění. Moc to pro mě znamená, obzvláště když hlasovala veřejnost, novináři i bývalí sportovci, které obdivuji a mám k nim respekt,“ uvedl Murray, který se v Miami připravuje na novou sezónu, a tak cenu za něj převzala jeho maminka Judy.

Tréninkové dávky ale polykají i další tenisté, kteří se pak s videem z přípravy pochlubí na sociálních sítích. Tak třeba Kanaďan Milos Raonic tráví hodně času v posilovně. „Tenhle stroj mě nejspíš zabije,“ píše na svém Facebooku třetí hráč světa. To naopak Srb Novak Djokovič si trénink užívá. „Dnešek byl perfektním den pro venkovní trénink,“ pochvaluje si světová dvojka.

Reklama

Související témata: