Hlavní obsah

Tenistka Azarenková pár dní před porodem spřádá plány na návrat

Praha

Již za několik dní se běloruská tenistka Victoria Azarenková stane maminkou. Na miminko se už moc těší, pomaličku však také začíná spřádat plány na návrat na kurty.

Foto: Profimedia.cz

Běloruská tenistka Victoria Azarenková.

Článek

Letošní sezónu začala Victoria Azarenková fantasticky. V lednu ovládla turnaj v Brisbane, v březnu a dubnu pak triumfovala v Indian Wells a Miami. V květnu na French Open ale vzdala kvůli zranění kolene zápas prvního kola a její fanoušci čekali, kdy se zase objeví na kurtech. V červenci je však překvapila zprávou, že se jí na konci roku narodí dítě.

Nyní už sedmadvacetiletá rodačka z Minsku počítá dny do blížícího se termínu porodu. „Těhotenství je požehnání, dar od Boha. Je to úplně jiná zkušenost, než které jsem doposud zažila. Musím říci, že je to docela jízda,“ prohlásila pro Tennis Channel dvojnásobná vítězka Australian Open s tím, že během těhotenství měla čas na aktivity, které předtím nestíhala.

„Tak třeba být doma a spát ve vlastní posteli je pro cestujícího sportovce luxus,“ uvedla bývalá světová jednička. Během pauzy také začala studovat, a to ekonomiku a obchodní právo na univerzitě v Los Angeles. A protože se chce brzy vrátit na kurty, udržovala se v kondici a donedávna ještě cvičila. „Věřím, že ještě budu mít mnoho příležitostí dělat to, co miluju - tenis. Stýská se mi po fanoušcích. Během pauzy jsem si uvědomila, jak moc mám tenis ráda,“ přiznala jedna z nejvíce hlučných tenistek.

Termín návratu si ale zatím nechce dávat. „Chtěla bych se na kurty vrátit co nejdříve. Zároveň ale platí, že si musím dát dostatek času na zotavení a pořádně se také připravit. Jsem si však jistá, že to bude brzy,“ uzavřela Azarenková.

Reklama

Související témata: