Hlavní obsah

Držíme palce! Soupeřky jsou zděšené a přejí Kvitové rychlé uzdravení, přidala se i Navrátilová

Prostějov

Zpráva o napadení a zranění české tenistky Petry Kvitové vyvolala mezi jejími soupeřkami velké pozdvižení. Bývalé i současné tenistky včetně Martiny Navrátilové, Viktorie Azarenkové či Caroline Wozniacké na sociálních sítích vyjadřují jedné z nejoblíbenějších hráček na okruhu WTA podporu a přejí jí brzké uzdravení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I legendární Martina Navrátilová vyjádřila znepokojení nad napadením a zraněním Petry Kvitové.

Článek

Policejní mluvčí o přepadení Petry Kvitové

"Právě jsem se dozvěděla o Petře Kvitové a o tom strašlivém pobodání a zranění ruky," tweetovala tenisová legenda Navrátilová. "Všichni držíme palce," dodala.

V šoku byla ze zprávy i kolegyně Kvitové z fedcupového týmu Lucie Šafářová, své rozčilení sdílela i osmá hráčka světa Madison Keysová. "Jsem úplně rozhozená z té zprávy o Petře Kvitové. Bezpochyby jedna z nejmilejších lidí, jaké jsem kdy potkala. Myslím na ni," napsala Američanka a shrnula tak pocity dalších tenistek. V podobném duchu se vyjádřily i Wozniacká, Azarenková, Polka Agnieszka Radwaňská či Američanka Coco Vandewegheová.

"Všechny mé modlitby a myšlenky jsou dnes u Petry. Tohle je víc než příšerné. Jsi tak silná, vrátíš se k nám zpátky na WTA Tour," vzkázala Kvitové bývalá wimbledonská šampiónka Marion Bartoliová z Francie. Zděšená byla i její krajanka Kristina Mladenovicová, která Kvitové rovněž popřála hodně sil k rychlému návratu.

Rychlé uzdravení Kvitová, jež minulý týden získala potřetí za sebou a celkově počtvrté ocenění Karen Krantzcke Sportsmanship Award za profesionalismus, přístup a smysl pro fair play, popřáli i zástupci grandslamového turnaje v All England Clubu. "Všichni ve Wimbledonu teď myslíme na Petru, posíláme přání rychlého uzdravení," stojí na oficiálním twitterovém účtu Wimbledonu.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu byla dnes ráno přepadena ve svém bytě v Prostějově. Při přepadení se bránila a má řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu. Nejspíše jsou zasaženy i šlachy, proto musela podstoupit chirurgický zákrok.

Reklama

Související témata: