Hlavní obsah

Útok na Kvitovou je přiměl ke sbírce. Prostějovští jsou tu s odměnou za pomoc při dopadení pachatele

Prostějov

Členové prostějovského tenisového klubu vypsali odměnu sto tisíc korun pro toho, kdo pomůže k dopadení pachatele přepadení Petry Kvitové. Ta má pořezané prsty levé ruky a čeká ji minimálně půlroční pauza. Iniciativa ji potěšila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference po propuštění z nemocnice.

Článek

Nápad vyplatit odměnu vznikl podle tiskové zprávy prostějovského klubu spontánně bezprostředně po činu. Na dopadení pachatele přispějí hráči, trenéři, správci kurtů či vrátní. "Všichni tady máme Petru moc rádi. Tím, co se stalo, jsme otřeseni. Uvítáme, když třeba i díky této odměně policie toho, kdo si dovolil s nožem na bezbrannou dívku, co nejrychleji dopadne," uvedl majitel prostějovského klubu Miroslav Černošek, který také přispěje.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se léčí po ataku vetřelce, který se 20. prosince dostal do jejího bytu Prostějově. Při potyčce ji pořezal, ještě týž den večer absolvovala šestadvacetiletá tenistka téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Není známo, že by policie v souvislosti s tímto případem něco zásadního odhalila. Podle mluvčího Františka Kořínka na základě zveřejněné podoby a popisu pachatele obdržela na dvě desítky podnětů a oznámení od občanů a stále přicházejí další.

"Jako možní pachatelé odpovídající zveřejněnému identikitu či popisu bylo označeno i několik osob s kriminální minulostí. V současné době na případu usilovně pracuje maximální možný počet policistů, kteří pečlivě vyhodnocují všechny získané poznatky a informace. Několik osob jsme již prověřili a vyloučili," řekl ČTK mluvčí v úterý odpoledne.

Zdravotní stav Kvitové, která věří, že se k tenisu vrátí, se podle jejího mluvčího Karla Tejkala vyvíjí podle plánu. "Nejsou žádné komplikace či nepředvídané překážky. Petra postupně rozcvičuje prsty, čeká na vyndání stehů a začala zvolna s kondičním cvičením, aby tělo bylo připraveno na zátěž," uvedl Tejkal.

Reklama

Související témata: