Hlavní obsah

Strýcová je po prohře frustrovaná. Bára je skvělá hráčka, pochválila ji Serena

Bojovala, přesto nakonec padla. Barbora Strýcová v osmifinále Australian Open světovou dvojku Serenu Williamsovou hodně potrápila, a i když po setech 5:7 a 4:6 prohrála a nepostoupila, fanoušci její výkon ocenili bouřlivým potleskem.

Barbora Strýcová po porážce od Sereny Williamsové

 
Článek

„Jsem frustrovaná, mám pocit, že vždy záleží na Sereně. Když má dobrý den, tak nemáte moc šanci, protože hraje tak dobře a tak rychle, že je těžké se dostat do rytmu. Její míče jsou dlouhé a rychlé a těžko se vrací zpátky přes síť,“ řekla na tiskové konferenci Barbora Strýcová.

„Měla jsem pocit, že jsem hodně blízko a přitom pořád daleko. Hodně jsem bojovala,“ dodala třicetiletá česká tenistka. Klíčový byl podle ní první set. „Kdybych za stavu 4:3 a 15:15 zaservírovala líp, mohlo to být 30:15. Třeba bych to dotáhla na 5:3 a pak se mohlo stát cokoliv,“ pravila Strýcová s tím, že i tak byla Američanka celý zápas lepší hráčkou. „Nefungoval mi servis a proti Sereně musíte skvěle podávat,“ uzavřela rodačka z Plzně.

To pětatřicetiletá Serena Williamsová byla trochu jiného názoru. „Nebyl to můj nejlepší den. Tenhle zápas byl mnohem těžší než ty v předchozích kolech,“ prohlásila na tiskové konferenci vítězka dvaadvaceti grandslamů. „Barbora hrála dobře, hodně míčů vrátila. Je to chytrá a skvělá hráčka,“ pochválila Strýcovou.

„Nefungoval mi příliš servis. Jsem ráda, že když se mi nepovedlo podání, našla jsem nějaký plán B. Je dobré zjistit, že mohu předvést slušný výkon, i když mám mizernou úspěšnost prvního servisu,“ dodala Williamsová, která tak v Melbourne může dál útočit na sedmý titul z Australian Open. Zastavit se jí pokusí ve čtvrtfinále devátá hráčka světa, Britka Johanna Kontaová.

Reklama