Hlavní obsah

Tlak, průser, neměla jsem to ve svých rukou, litovala Plíšková. Ale lepší začátek roku nezažila

Melbourne

Letos poprvé padla. Série české tenistky Karolíny Plíškové pod novým koučem Davidem Kotyzovu, který ji vede od prosince, skončila proti 79. hráčce světa Mirjaně Lučičové-Baroniové z Chorvatska (4:6, 6:3, 4:6). Ta nepustila světovou pětku do semifinále Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Plíšková po vyřazeníVideo: sntv

 
Článek

„Takovou soupeřku bych měla porazit, ale je tady v hodně velké formě," uvedla Plíšková po přetahované, při níž ve třetím setu vedla 4:3. Zdálo se, že už má recept na protivnici. Ta ale po ošetření v šatně začala posílat nechytatelné rány. Češka prohrála 12 ze zbylých 13 výměn.

"Pálila opravdu hodně dobře," uznala Plíšková. „Byla jsem furt pod tlakem. Prostě hrála líp, byla agresivnější," pokračovala čtyřiadvacetiletá Češka po boji s o deset let starší soupeřkou.

„Hrála rychleji, líp servírovala, líp returnovala. Pár chyb dala, takže šance byly. Ale byl to těžký zápas. Mám pocit, že jsem to dnes neměla ve svých rukou," komentovala Plíšková utkání, které trvalo přes hodinu a tři čtvrtě.

Marná byla její snaha zlepšit podání. „Druhý servis to byl úplně průser," podotkla, ale viděla i pozitiva. "Chtěla jsem si zahrát semifinále se Serenou (Williamsovou), to byl sen. Ale aspoň je co zlepšovat a nebudu příští rok obhajovat spoustu bodů," pravila po desátém zápase v novém roce. Teprve prvním prohraném.

"Lepší začátek sezóny jsem ještě nikdy neměla. Vyhraný turnaj v Brisbane, premiérové čtvrtfinále na Australian Open a zápasová bilance 9:1 je určitě skvělý start roku. To jen tak někdo nemá. Navíc začínáme nově s trenérem Davidem Kotyzou, takže si to na úvod všechno docela sedlo a až na dnešní výsledek to asi dopadlo nejlépe, jak pro začátek mohlo," přemítala Plíšková. "Nemůžu ale čekat, že to pořád půjde jako teď. Čekám, že přijde nějaká vlnka proher, ale nesmí být moc dlouhá."

V novém vydání žebříčku se posune z pátého místa na třetí příčku a vylepší si životní maximum. "Jo, to je fajn. O dvě místa se posunout, to už v těchhle sférách jde celkem těžko. Číslo před jménem je pěkné, ale na jedničku mám asi daleko. Je pravda, že v Paříži a Wimbledonu neobhajuju skoro nic," uvedla.

Dvojnásobná vítězka Fed Cupu má teď za prioritu zisk grandslamového titulu. Staví to výš než post světové jedničky. "Určitě je více grandslam, což by pak znamenalo asi i tu jedničku. Ale i kdybych měla vyhrát jeden grandslam a pak celý rok prohrávat, tak asi vezmu grandslam," usmála se.

Lučičová-Baroniová si zahraje druhé grandslamové semifinále. Poprvé se do něj dostala již před 18 lety ve Wimbledonu. Soupeřkou jí bude světová dvojka a dvaadvacetinásobná grandslamová šampiónka Serena Williamsová z USA.

Chorvatka, jejíž v minulém století slibně rozjetou kariéru před lety zastavily zdravotní problémy a rozkol s násilnickým otcem Marinkem, úspěch oplakala. „Je to ohromující. Na tenhle den a těch posledních pár týdnů nikdy nezapomenu. Tohle spravilo můj život a všechno, co se stalo," dodala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články