Hlavní obsah

Štěpánek prohrál v Římě s Federerem za necelou hodinu

ŘÍM

Nejlepší český tenista současnosti Radek Štěpánek v souboji s prvním hráčem světa Rogerem Federerem na turnaji série Masters v Římě neuspěl. Čtyřiadvacetiletý švýcarský suverén ve čtvrtek o tři roky staršího soupeře porazil ve třetím kole hladce za 57 minut po setech 6:1 a 6:4.

Článek

Federer si tak vylepšil vzájemnou bilanci se Štěpánkem, s nímž v minulosti odehrál dva zápasy ve švýcarském Gstaadu a ten první v roce 2002 prohrál.

Federer se jen jednou dostal do problémů, když při svém podání na ukončení zápasu prohrával 0:40. Pak však předvedl dva skvělé servisy a donutil Štěpánka ke třem chybám a radoval se z postupu do čtvrtfinále.

Nic výjimečného

Švýcarská hvězda prý ani nepotřebovala předvést nic výjimečného. "Nemusel jsem na podání hrát žádný skvělý tenis, ale jsem se svým výkonem spokojený. Vždycky se snažím udělat co nejméně chyb a dnes se mi to povedlo," řekl po zápase Federer, který letos prohrál na antuce jen jednou, s aktuálně nejlepším hráčem na tomto povrchu Španělem Rafaelem Nadalem.

Do čtvrtfinále antukového turnaje v italské metropoli postoupil vedle Federera také Argentinec David Nalbandian. Čtvrtý nasazený hráč zdolal Španěla Alberta Martina a má dál naději, že naváže na triumf z portugalského Estorilu, kde minulý týden získal první letošní titul.

Berdych nestačil na Gonzáleze

Do čtvrtfinále turnaje v Římě nepostoupil ani druhý český tenista Tomáš Berdych, který ve třetím kole nestačil na bronzového olympijského medailistu Fernanda Gonzáleze. Desátému nasazenému chilskému tenistovi podlehl 2:6 a 4:6 a po loňském neúspěchu ve Vídni s ním prohrál i druhý vzájemný zápas.

Berdych na závěr loňské sezony vyhrál turnaj série Masters v Paříži, ale letos se na podnicích elitní kategorie podobnému úspěchu ani nepřiblížil. Ani v italské metropoli se nedostal dál než mezi posledních šestnáct, což bylo jeho letošní maximum z Indian Wells.

Do čtvrtfinále postoupil Američan Andy Roddick. Pátý nasazený ve třetím kole vyřadil Brita Grega Rusedského, kterého porazil 7:6 a 6:2.

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Štěpánek (14-ČR) 6:1, 6:4, Nalbandian (4-Arg.) - Martin (Šp.) 7:5, 6:4, Ančič (Chorv.) - Ramirez-Hidalgo (Šp.) 6:3, 6:7 (4:7), 7:5, González (10-Chile) - Berdych (ČR) 6:2, 6:4, Roddick (5-USA) - Rusedski (Brit.) 7:6 (7:4), 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články