Hlavní obsah

Už se na utkání doma moc těším, říká Strýcová

Zatím jen česká jednička Karolína Plíšková (3. v žebříčku WTA), dvojka Barbora Strýcová (17.) si v pondělí vyzkoušely tenisový kurt v Ostravar Aréně, kde o víkendu české tenistky vykročí za obhajobou prvenství ve Fed Cupu zápasem proti Španělsku. Zbylé dvě členky týmu Petra Pály Lucie Šafářová (47.) a Kateřina Siniaková (41.) se připojí v úterý. V Ostravě chybí Petra Kvitová (11.), která se zotavuje po operaci ruky

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Strýcová při tréninku v ostravské hale.

Článek

V Ostravě jste už hrály. Musíte si na halu znovu zvykat?

Známe ji, ale speciálně v těchto velkých halách je míček hůř vidět. Speciálně tady jsou trochu problém světla, kde se balón ztrácí. V Paříži, nebo Štrasburku byly haly menší a míč byl více vidět. Ale to je jen takový detail, na to si musíme zvyknout. Jinak je tady všechno fajn, starají se o nás krásně.

Ostravská hala byla vyprodaná dva měsíce před zápasem, těšíte se také tolik na fanoušky, jako oni na vás? Celý loňský Fed cup jste hrály venku.

To je hezké. Osobně se na zápas před českými fanoušky hrozně moc těším. Mám ráda, když nám diváci fandí a dělají bouřlivou atmosféru. Chceme vyhrát doma i venku, ale divácká podpora je pro nás hodně důležitá.

V týmu chybí Petra Kvitová. Může to být komplikace?

S Kájou a Luckou už jsme toho odehrály ve Fed Cupu dost, nováčkem v týmu je jenom Kateřina, takže v tom by problém být neměl. Bude fajn mít v týmu někoho nového a pro budoucnost je jenom dobře, že se ten tým začíná omlazovat.

Máme dostatek informací o soupeřkách?

Ano, víme toho hodně. Například to, že jsou ze Španělska... (smích). V týmu mají hráčku první světové desítky Muguruzaovou (7.), která bude těžký oříšek. Arruabarrenaová (70.) hraje takový nepříjemný tenis, takže se na ty zápasy musíme dobře připravit.

I o vás je známo, že hrajete pro ostatní nepříjemný tenis. Bude to vaše zbraň?

Je to tak a budu se snažit ho hrát co nejvíce nepříjemně, abych ten bod, nebo dva dokázala vyhrát.

Cítíte při absenci Petry Kvitové větší šanci si zahrát dvouhru?

To nevím, ale budu se snažit, aby mě kapitán vybral. Bude záležet především na něm a na tom, jak se budeme každá cítit a jak bude držet zdraví. Uvidíme v pátek.

Se Španělkami jste se potkaly před třemi lety a vyhrály jste 3:2. Jak na to vzpomínáte?

Bylo katastrofální, protože vůbec nevyšlo počasí z týdne pět dní v Seville pršelo. To byl nejhorší Fed Cup, co jsme hrály. Kurt byl nebezpečný, hrály jsme prakticky na blátě a všechny jsme měly zavázané kotníky, aby se nám nic nestalo. Hrála proti nám i Suárezová-Navarrová, která teď v Ostravě není a bylo to hodně složité.

Nakonec jste s Andreou Hlaváčkovou rozhodující třetí bod uhrály, takže ty vzpomínky nemohou být tak špatné.

Vyhrály jsme toho rozhodujícího debla, ale bylo to opravdu hodně náročné na psychiku. Když jsme dohrávaly, tak bylo snad pět stupňů nad nulou. Ale možná i to, jak jsme to vybojovaly, tak nám ten rok pomohlo ve finále porazit obhájkyně titulu Italky.

V Ostravě sázíte na stejný povrch, jako před dvěma lety, kdy jste zde porazily v semifinále Franci 3:1?

Snažily jsme se, aby nám to vyhovovalo co nejvíce. Ten povrch je velmi příjemný, trošku to odskakuje, ale ty míče k tomu sedí, jsou takové živé. Myslím, že je pro nás povrch, jak má být.

V Ostravě byl minulý týden evropský šampionát v krasobruslení. Sledovala jste ho jako bývalá krasobruslařka?

Nesledovala, ale vím, že se to hrozně moc povedlo a můj trenér Tomáš Verner to prý dělal strašně moc dobře.

Váš trenér?

V listopadu jsme byli bruslit, tak jsme si dali hodinku bruslení a učil mě piruetu.

Reklama

Související témata: