Hlavní obsah

Mám z čeho vybírat a to je naše výhoda, pochvaluje si fedcupový kapitán Pála

První tým světového tenisového žebříčku proti devátému. Víkendový souboj úvodního kola Fed Cupu v Ostravě mezi obhájkyněmi prvenství z Česka a Španělkami má jasného favorita. Kapitán českého týmu Petr Pála ale varuje: „Mají silného debla a hráčku první světové desítky. A i když jsme lehkými favority, v týmových soutěžích je všechno možné. Mohli jsme vidět v minulých dnech na různých místech světa v Davis Cupu, jak se to všechno může zamotat,“ řekl Pála.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

ČEská reprezentantka Karolína Plíšková a nehrající kapitán fedcupového týmu Petr Pála před duelem se Španělskem.

Článek

Ačkoliv neměl Pála v úterý před polednem k dispozici kompletní sestavu, protože stále čekal na příjezd Lucie Šafářové a Kateřiny Siniakové, už přemítal, koho poslat do sobotních úvodních dvouher. „Něco už v hlavě třeba mám, ale ještě nejsme v Ostravě kompletní, tak nemůžu nic říkat," pousmál se na tradiční otázkou Pála.

Jedno ale ví český kapitán téměř jistě. Benjamínek týmu dvacetiletá Kateřina Siniaková v sobotu hrát s největší pravděpodobností nebude. „Opravdu nečekám, že by Katka měla nastoupit v sobotní dvouhře. Jsem ale rád, že tady bude. Je taky vysoko na žebříčku, a zaslouží si tady s námi být, trochu si to okoukat. Věřím, že bude v budoucnu platnou hráčkou," poznamenal na adresu 41. hráčky ženského světového žebříčku Pála.

V Ostravě není kvůli poraněné ruce Petra Kvitová, větší šanci zasáhnout do dvouher má tak Barbora Strýcová. „Tak samozřejmě, je sedmnáctá na světě, ale ještě jsem se o tom s holkama nebavil, tak těžko se o tom můžu bavit s vámi," odmítl cokoliv naznačit Pála.

I přes absenci Kvitové má Pála z čeho vybírat. Jedničkou týmu je světová trojka Karolína Plíšková, o post dvojky se poperou světová sedmnáctky Strýcová a fedcupem protřelá Šafářová, která se do týmu vrací po roční pauze. „Jsem ale moc rád, že ten tým je tak silný i bez Petry. Holky zase chtějí hrát, předvést se doma, reprezentovat. Moc si toho vážím," řekl Pála.

Všechny čtyři tenistky mohou v případě potřeby nastoupit i v závěrečné čtyřhře. „Máme několik variant do dvouhry, kdyby se něco stalo, nebo se hrály dlouhé zápasy. Máme i více variant do čtyřhry a to by měla být naše velká výhoda," upozornil český nehrající kapitán.

Postoupí české tenistky přes Španělsko do semifinále Fed Cupu?
Ano
95,3 %
Ne
4,7 %
Celkem hlasovalo 17174 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Fed Cup 2017

  • Čtvrtfinále

  • 11.02.17      13 : 00 Ostrava
    Česká republika Česko Španělsko Španělsko
    3 : 2
  • 11.02.17      13 : 00 Maui
    Spojené státy USA Německo Německo
    4 : 0
  • 11.02.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Nizozemsko Nizozemsko
    4 : 1
  • 11.02.17      13 : 00 Ženeva
    Švýcarsko Švýcarsko Francie Francie
    4 : 1
  • Semifinále

  • 22.04.17      13 : 00 Saddlebrook
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    3 : 2
  • 22.04.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Švýcarsko Švýcarsko
    3 : 2
  • Finále

  • 11.11.17      13 : 00
    Spojené státy USA Bělorusko Bělorusko
    3 : 2