Hlavní obsah

Všechno je tu proti mně, stěžuje si v Ostravě Muguruzaová. Zimu nesnáší

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Je jasnou jedničkou španělské tenisové sestavy, která se v sobotu a v neděli v Ostravě postaví v 1. kole Fed Cupu proti obhájkyním prvenství Češkám. Právě na výkonu světové sedmičky Garbine Muguruazové budou šance Španělek hodně záviset. „Cítím se dobře a jsem odhodlaná se pokusit být kromě grandslamů úspěšná také na ostatních turnajích. Se začátkem roku jsem zatím docela spokojená a připravená dál tvrdě pracovat,“ prozradila Muguruzaová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gabriňe Muguruzaová (vlevo) a nehrající kapitánka Conchita Martínezová na tiskové konferenci v Ostravě.

Článek

Loňská vítězka Roland Garros v Paříži má zkraje sezóny slušnou formu. Na prvním letošním grandslamovém turnaji Australian Open prošla do čtvrtfinále, kde ji ve dvou setech (4:6, 0:6) vyřadila Američanka Coco Vandewegheová. Na dalším turnaji v Brisbane vypadla v semifinále.

Přílet z rozpáleného australského kontinentu do promrzlé Ostravy byl pro ní šok. „Nesnáším zimu. Nikdy jsem nezažila podobné počasí. Ráno bylo šest stupňů pod nulou, což je moje maximum. Je to další věc, proti které tady musím bojovat. Vypadá to, že všechno je proti mně," smála se sympatická tenistka.

Španělky vedené trojnásobnou vítězkou grandslamových turnajů Conchitou Martínezovou přicestovaly k úvodnímu kolu Fed Cup bez světové čtrnáctky Carly Suárezové-Navarrové. „Je to ztráta, protože Carla dosáhla řady kvalitních výsledků nejen na okruhu, ale právě i ve Fed Cupu. Bohužel tady s námi nemůže být, takže nám nezbývá, než bojovat v sestavě, ve které jsme do Ostravy přicestovaly," řekla Mugurzaová.

„Těžší zápas nemůže být"

Na souboje s českými tenistkami ale nemá příliš dobré vzpomínky. S českou jedničkou Karolínou Plíškovou se utkala doposud pětkrát a vyhrála jen první utkání v roce 2013 v Paříži. Poslední zápasy prohrála také se Strýcovou (2016 Australian Open, 3. kolo) i Šafářovou (2015 Paříž, čtvrtfinále). „Nejvíce zápasů mám odehraných s Karolínou, ale všechny tyhle české holky jsou fakt silné. České hráčky jsou nejen výborné singlistky, ale i deblistky. Bude to pro nás opravdu nesmírně náročný zápas, těžší už snad ani nemůže být," upozornila Muguruzaová.

„Český tým je velmi silný, vždyť dokázal vyhrát pět z posledních šesti sezón a bude velmi těžké je porazit. Je úplně jedno, zda bude jedničkou Karolína, Bára nebo Lucka. Bude těžké je porazit. Musíme hrát nejlépe, jak umíme, abychom vůbec měly šanci tady uspět," řekla třiadvacetiletá hráčka.

Rodačka z venezuelského Caracasu se před časem rozhodovala, zda reprezentovat svou rodnou vlast, či Španělsko, kde žije od šesti let. Vyhrála tenisová kvalita. „Nebyla to snadná volba, protože polovina rodiny z otcovy strany pochází z Venezuely, ta maminčina je ze Španělska. Do Španělska jsem odešla už jako malá holka, žila tam a trénovala, proto jsem se ho rozhodla i reprezentovat. Byla to dobrá volba," svěřila se aktuální světová sedmička.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner