Hlavní obsah

Než bude prezidentem Realu Madrid, chce Nadal svou sbírku rozšířit o další grandslam

Praha

Rafael Nadal už ví, že až jednou pověsí tenisovou raketu na hřebík, vrhne se na fotbal. Vezme si na sebe košili a oblek a půjde šéfovat jednomu z nejlepších klubů na světě - Realu Madrid.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Rafael Nadal už má o své budoucnosti po skončení hvězdné tenisové kariéry jasno.

Článek

Ačkoli se Rafael Nadal vrátil po zdravotní pauze ve skvělé formě a na nedávném Australian Open prohrál až ve finále po velké bitvě s Rogerem Federerem, sní už také o tom, co bude jednou dělat po ukončení své úspěšné kariéry.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampión je čestným členem španělského velkoklubu Real Madrid, a tak když se ho v rozhovoru zeptali, jestli by jedenáctinásobnému vítězi Ligy Mistrů chtěl šéfovat, jeho odpověď byla jednoznačná.

„Samozřejmě, že bych to chtěl jednou dělat,“ prohlásil Nadal pro španělský deník El Mundo. V současnosti ale máme skvělého prezidenta, takže mě teď Real nepotřebuje. Nikdy ale nevíme, co se může v budoucnosti stát,“ řekl dále třicetiletý Španěl.

Jestli se mu někdy jeho přání splní alespoň na jeden den, je zatím velkou neznámou. Teď má však před sebou celou sezónu, v níž by rád získal desátý grandslam na French Open. „Pokud budu hrát tak dobře jako jsem hrál teď v Austrálii, myslím, že bych na antuce mohl být ještě úspěšnější,“ přeje si šestý hráč světa s tím, že když mu vydrží zdraví a dokáže se rychle zregenerovat, bude na antuce zase těžko k poražení.

„Jestliže se dokážu rychle zotavovat po tak dlouhých zápasech, jako tomu bylo v Melbourne, tak na antuce to bude ještě lepší. Soupeřům nedaruji ani jeden bod a budu je přehrávat od základní lajny,“ věří si Nadal.

Reklama