Hlavní obsah

Druhou šanci si Šarapovová zaslouží, říká legendární tenista

Její návrat na kurty se nezadržitelně blíží. Na konci dubna vyprší Marii Šarapovové patnáctiměsíční trest za doping. Ruská tenistka se už pilně připravuje, aby se na turnaji ve Stuttgartu předvedla v co nejlepší formě. A dočkat se nemůže ani legendární Boris Becker.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Becker.

Článek

Comeback Marie Šarapovové rozděluje tenisový svět. Zatímco jedni se těší, až zase ruskou tenistku uvidí hrát, druzí by ji za její dopingovou aféru nejraději udělili co nejdelší trest. K těm prvním patří šestinásobný grandslamový vítěz Boris Becker. Devětačtyřicetiletý bývalý tenista věří, že si Ruska zaslouží druhou šanci. Zároveň však tuší, že to bývalá světová jednička nebude mít vůbec jednoduché.

„Všeobecně jsem pro druhé šance. Šarapovová už za svou chybu zaplatila, když jí byla na dlouhou dobu pozastavena činnost,“ řekl pro agenturu Reuters Becker s tím, že je možné, že těžké chvíle na vítězku pěti grandslamů budou čekat v šatně. „Jak na ni budou reagovat soupeřky, záleží jen na nich. Každá má právo říci svůj názor. Doufám ale, že atmosféra v šatně bude dobrá, a že jí mezi sebe přijmou. Určitě to ale nebude pro ni lehké,“ dodal Becker.

Devětadvacetiletá tenistka se v současnosti připravuje na tenisové akademii na Floridě. První turnaj, který má po odpykání trestu v plánu, se uskuteční na konci dubna ve Stuttgartu. Tady, aby mohla startovat, kvůli ní dokonce upravili program. Poté by se měla představit v Římě a Madridu, kde jí tamní organizátoři udělili divoké karty.

Šarapovová loni během pauzy uvažovala o ukončení kariéry, neboť měla problémy se zápěstím. Nyní se už však koncentruje jen na návrat a věří, že se opět dostane do špičky, kam dlouhou dobu patřila.

Reklama