Hlavní obsah

Legendární Federer je v Praze. S Berdychem si střihli tenis na parníku

Praha
Aktualizováno

Legendární tenista Roger Federer je v Praze. Osmnáctinásobný grandslamový šampión přijel do České republiky propagovat Laver Cup, nový exhibiční turnaj, který se v hlavním městě uskuteční v září v O2 aréně. Co famózní hráč v hlavním městě absolvoval?

Roger Federer o Laver CupuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Laver Cup v Praze

Nový turnaj, v němž se po vzoru golfového Ryder Cupu střetne Evropa se zbytkem světa, se v Praze uskuteční od 22. do 24. září. A pětatřicetiletý švýcarský tenista bude jednou z jeho hlavních hvězd.

"Strašně se těším na září. Bude to jedna z nejlepších akcí za poslední roky a věřím, že tu vznikne tradice, která bude trvat třeba dalších 100 let," sdělil Federer.

Legendárního hráče čeká v české metropoli náročný den. Kromě focení na propagační materiály se švýcarský tenista před polednem pozdravil s fanoušky na Staroměstském náměstí a poté spěchal do Brožíkovy síně na Staroměstské radnici, kde se setkal s primátorkou Adrianou Krnáčovou. Program absolvuje po boku nejlepšího českého tenisty Tomáše Berdycha, s nímž si před návštěvou Staroměstského náměstí zahrál exhibiční minizápas na palubě lodi plující po Vltavě.

"Jsem rád, že jsem po dlouhé době zpět v Praze. Když jsem tu byl naposledy, sice jsme prohráli, ale Prahu mám moc rád, je to jedno z nejhezčích měst v Evropě. Když jsem známým říkal, že jedu do Prahy, říkali, že jsem šťastný muž," řekl švýcarský tenista.

Pocta Rodu Laverovi

Exhibiční turnaj mezi Evropou a světem byl založen jako pocta slavnému Australanovi Rodu Laverovi. Měla by se konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě.

Kromě Federera přislíbil účast na premiérovém ročníku za Tým Evropy i Španěl Rafael Nadal, a tak je už teď jisté, že Praha zažije v září velkou podívanou. Kdo hvězdné duo v šestičlenném týmu doplní, ještě není jasné. Stejně ani jako to, kdo se představí v Týmu světa. Jisté je, že kapitánem Evropy bude Björn Borg a výběr světa povede John McEnroe.

"Je to hodně ikonické místo, jsem rád, že tady mohu být. Strašně se těším na září, je to něco jedinečného, co tu ještě nebylo. Doufám, že diváci v O2 areně jako vždy vytvoří skvělou atmosféru," uvedl Berdych.

Reklama

Související témata: