Hlavní obsah

Držte, ku..a, huby! okřikoval fanoušky Kyrgios. Izraelci žádají omluvu

Acapulco

Když nastoupí australský tenistka Nick Kyrgios, jen málokdy proběhne zápas v poklidu. Výjimkou nebylo ani druhé kolo turnaje v Acapulku, kde se australský bouřlivák dostal do sporu s fanoušky svého soupeře Dudiho Sely.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kyrgios na turnaji v Acapulcu

Článek

Jedenadvacetiletému rodákovi z Canberry se nelíbilo chování příznivců v momentě, kdy se chystal na servis. A dost nevybíravě je okřikl. „Držte, ku..a, huby!" zařval.

Kyrgios otočil zápas a nakonec Selu, 75. hráče světa, porazil 3:6, 6:3, 6:3. Incident měl dohru i mezi oběma hráči. Australan po vítězství nejprve ironicky gestikuloval směrem k izraelským fanouškům, což se nelíbilo Selovi. Slovní konfrontaci mezi oběma tenisty musel tlumit nakonec i rozhodčí.

Kyrgiosovo chování si nechtěli nechat líbit ani fanoušci. „Nebylo to tak, že bychom mluvili během výměn nebo podání. Jen jsme povzbuzovali mezi výměnami. Můj kamarád zašeptal a on ho okřikl: ´Držte, ku..a, hubu´. On ale přeci nemá právo něco takového fanouškům říkat," citují izraelského příznivce Isaaca Cherema Fairfax Media.

„Nijak jsme ho neuráželi. Nemůže přeci fanouškům nadávat, ti jsou tu od toho, aby si užívali zápas. Abych řekl pravdu, chtěl bych, aby se omluvil," dodal Cherem.

Reklama

Související témata: