Hlavní obsah

Serena Williamsová se odhlásila z Indian Wells a přijde o trůn

Indian Wells

Tenistka Serena Williamsová se odhlásila z nadcházejícího turnaje v Indian Wells a přijde o místo světové jedničky. V čele žebříčku WTA ji bez ohledu na vlastní výsledek opět nahradí Němka Angelique Kerberová, kterou Williamsová z prvního místa sesadila po triumfu na Australian Open. V Melbourne Američanka v lednu získala rekordní 23. grandslamový vavřín.

Foto: Jirka G. Novák (Perth), Sport.cz

Americká tenistka Serena Williamsová

Článek

Serena Williamsová loni v Indian Wells prohrála ve finále. Aby udržela první místo, potřebovala dojít do semifinále a Kerberová by musela vypadnout před osmifinále. "Bohužel se musím odhlásit z BNP Paribas Open v Indian Wells i z Miami Open," uvedla v oficiálním prohlášení Američanka, jíž trápí zranění levého kolena. "Kvůli problémům s koleny jsem nemohla vůbec trénovat a jsem zklamaná, že tu nemůžu být. Vrátím se, jakmile to bude možné," dodala.

Česká jednička Karolína Plíšková obhajuje v Indian Wells body za loňské semifinále a bude hájit post světové trojky. V upraveném pavouku po odstoupení Williamsové by měla zaujmout její pozici, přesnou podobu změn a všechny přesuny pořadatelé teprve oznámí.

České tenistky jsou v pavouku ještě tři. Hrát budou Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková a roli turnajové sedmnáctky bude plnit Barbora Strýcová. V kvalifikaci o postup bojují Tereza Martincová a Lucie Hradecká.

Turnaj v Indian Wells, který bývá nazýván pátým grandslamem, začne ve středu a pořadatelé poslali pozdrav i zraněné Petře Kvitové. Na billboardu v areálu umístili velkou fotku smějící se dvojnásobné vítězky Wimbledonu a přidali nápis: "Brzy se uzdrav, Petro. S láskou tvoji fanoušci na The BNP Paribas Open."

Kvitovou v prosinci přepadl v jejím bytě v Prostějově lupič a pořezal jí prsty levé ruky, v které hráčka drží raketu. Lékaři ve Vysokém nad Jizerou poraněné šlachy a nervy sešili a bývalou světovou dvojku čeká nejméně půlroční pauza.

Reklama