Hlavní obsah

Vaidišová získala ve Štrasburku první titul na antuce

ŠTRASBURK

Tenistka Nicole Vaidišová vyhrála v generálce na Roland Garros svůj první antukový turnaj v kariéře. Sedmnáctiletá Češka porazila v sobotním finále ve Štrasburku čínskou soupeřku Šuaj Pcheng 7:6, 6:3 a připsala si šestý titul na okruhu WTA. Vedle finanční odměny dostala ještě automobil.

Článek

"Tohle byla ta nejlepší příprava na Roland Garros," řekla Vaidišová na tiskové konferenci po utkání. V Paříži bude šestnáctou nasazenou. "Vyhrát turnaj na stejném povrchu, jaký bude v Paříži, je skvělé. Jsem neobyčejně šťastná, mám za sebou výborný týden a na Roland Garros přijedu připravená, jak nejlépe to šlo," uvedla.

Nejvýše postavená česká tenistka na světovém žebříčku (18.) si zahrála letos poprvé o turnajový triumf, jejím dosud nejlepším výsledkem byla semifinálová účast hned v úvodu sezony v Sydney. Ve Štrasburku byla od druhého kola, kdy vypadla jednička Patty Schnyderová, největší papírovou favoritkou a svou roli potvrdila.

Vaidišové v pátek mírně usnadnila postup do finále Jelena Jankovičová, jež semifinálový duel kvůli zranění na začátku druhého setu vzdala. Dnes mladá Češka absolvovala celé dvě sady, přičemž v první už prohrávala 0:3. "Musela jsem snížit počet chyb, kterých jsem se ze začátku dopouštěla, abych se dostala na vítěznou cestu," řekla Vaidišová. Set pak získala v tie-breaku poměrem 9:7. "Ona měla několik šancí tie-break vyhrát, ale já byla šťastnější," řekla tenistka.

V druhém setu promarnila Vaidišová vedení 3:0, ale závěr opět zvládla a i v druhém vzájemném utkání Šuaj Pcheng porazila. "Byla jsem vedením zbytečně uspokojena a o náskok jsem přišla, ale dokázala jsem situaci zvládnout a dotáhnout to do vítězného konce," řekla.

Díky triumfu získá rodačka z Norimberku prémii 28.000 dolarů a 120 bodů do světového žebříčku. Štrasburský titul si zařadí do sbírky k vítězstvím z roku 2004 ve Vancouveru a Taškentu a loňským třem úspěchům po sobě v Soulu, Tokiu a Bangkoku.

Za výhru Vaidišová převzala klíčky od sportovního kabrioletu. "To je skvělé, ale ještě nemám řidičský průkaz a v nejbližších měsících nebudu mít bohužel čas si ho udělat," řekla Vaidišová.

ŠTRASBURK
Dvouhra - finále:
Vaidišová (2-ČR) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:6 (9:7), 6:3.
ISTANBUL
Dvouhra - finále:
Peerová (4-Izr.) - Myskinová (1-Rus.) 1:6, 6:3, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Mirzaová, Moliková (Indie/Austr.) - A. Bondarenková, Jakimovová (Ukr./Běl.) 6:2, 6:4.

Reklama