Hlavní obsah

Hříšník Kyrgios znovu vystřílel Djokoviče: Ale byl jsem v temnotě. Pomohla přítelkyně i Češi

Indian Wells

Tohle se jen tak někomu nepovede. Mnohými zatracovaný zlobivý hoch světového tenisu Nick Kyrgios porazil dvakrát během čtrnácti dnů světovou dvojku Novaka Djokoviče. Navíc tentokrát v poušti v Indian Wells (6:4, 7:6), kde Srb předtím neprohrál 19 zápasů v řadě. Zdá se, že kontroverzní Australan konečně začíná naplňovat svůj talent. „Býval jsem na opravdu temném místě,“ komentoval svoji nedávnou minulost, v níž výkonnostně tápal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kyrgios vyřadil v Indian Wells DjokovičeVideo: sntv

 
Článek

V Indian Wells se mohli už ve čtvrtfinále fanoušci těšit na souboj dvou bývalých světových jedniček Federera s Djokovičem, jenž místo druhého jmenovaného vyzve nedávného vítěze Australian Open Kyrgios. Především na jeho perfektní servis, který létal až rychlostí 227 km v hodině, neměl Srb nárok.

Rodák z Caneberry se tak po sérii skandálů a fiasku na Australian Open konečně prezentuje v mnohem pozitivnějším světle.

„Býval jsem v opravdovém temnu. I když jsem byl světová třináctka, nebyl jsem mentálně na správném místě. Srážel jsem sám sebe dolů," vracel se k svému tápání jedenadvacetiletý tenista.

Hlavně si užívat tenis

V Indian Wells se nachází ale v úplně jiném rozpoložení. „Je to i tím, že moje přítelkyně (chorvatská tenistka Alja Tomljanovičová) je zpátky na turnajích. Mám velkou radost, že se můžeme pravidelně vídat. Navíc je tu i moje máma. Snažím se teď být hlavně šťastný a užívat si svůj tenis," popisoval svoji proměnu Kyrgios.

Zároveň přiznal, že po neslavné epizodě z turnaje v Šanghaji, kde ostudně vypustil zápas, a následném trestu nemohl tenis ani vidět. Úplně ztratil motivaci. Na Australian Open se pak poroučel už ve druhém kole po porážce s Italem Seppim.

„Měl jsem pocit, že je celá Austrálie proti mně, i když ani ostatním krajanům se nedařilo. Vzal jsem si pauzu a vlastně jsem nedokázal říct, na jak dlouhou dobu. Svému týmu jsem říkal: Už nemůžu dál hrát," pokračoval.

Češi ho nakopli

Z rodné země unikl do Miami, kde rehabilitovala jeho přítelkyně po zranění. Chuť si pak pořádně spravil při hladké daviscupové jízdě proti České republice. „Tohle byla nejlepší věc, co jsem mohl udělat. Byl jsem s klukama v týmu a zase jsem měl radost z tréninku," pochvaloval si.

Teď si užívá náramnou formu. Djokovičovi nasázel 14 es, zahrál 25 vítězných míčů a nepovolil mu jediný brejkbol. Teď narazí na Rogera Federera, s nímž má bilanci 0:9. „Roger patří k mým vůbec nejoblíbenějším hráčům. Je mi ale jedno, na koho narazím," dodal Kyrgios.

Reklama

Související témata: