Hlavní obsah

Nadal - Fognini 6:1, 7:5Nadal má pátý pokus na premiérový triumf v Miami

Miami

Španělský tenista Rafael Nadal se po vítězství na Italem Fabiem Fogninim 6:1, 7:5 probojoval popáté do finále turnaje v Miami, který dosud nevyhrál. Získat jeden ze tří titulů kategorie Masters, které mu ještě chybějí, se pokusí v neděli v souboji s vítězem druhého semifinále mezi Švýcarem Rogerem Federerem a Australanem Nickem Kyrgiosem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal postoupil do finále v MiamiVideo: sntv

 
Článek

Andrea Hlaváčková a Pcheng Šuaj se do finále čtyřhry neprobojovaly. Čtvrtý nasazený pár prohrál s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou a Číňankou Sü I-fan 5:7, 7:5, 7:10. Přesto může mít český tenis v utkání o titul zastoupení, pokud v druhém semifinále uspěje Barbora Strýcová se Saniou Mirzaovou z Indie.

Nadal v utkání s Fogninim dominoval v prvním setu, který vyhrál za 25 minut. Ve druhém sice 40. hráč světa vzdoroval, ale osmou porážku v jedenáctém vzájemném zápase s bývalou světovou jedničkou neodvrátil. Nadal při svém podání ztratil v utkání jen devět výměn.

Finále v Miami si zahraje po třech letech, v posledních dvou soubojích o titul na Floridě nestačil na Srba Novaka Djokoviče. Poprvé byl ve finále v roce 2005, kdy v pětisetové bitvě podlehl Federerovi.

Do finále se Nadal, kterému patří sedmé místo ve světovém žebříčku, dostal potřetí v sezoně. Na Australian Open i v Acapulcu odešel poražen. Na jubilejní 70. titul ve dvouhře čeká od loňského dubna, kdy triumfoval na oblíbené antuce v Barceloně.

Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 993 450 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Fognini (It.) 6:1, 7:5
Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Sü I-fan (Kan./Čína) - Hlaváčková, Pcheng Šuaj (4-ČR/Čína) 7:5, 5:7, 10:7

Reklama

Související témata: