Hlavní obsah

Strýcová postoupila v Miami do finále deblu, Nadal se střetne s Federerem

Barbora Strýcová se s indickou spoluhráčkou Saniou Mirzaovou propracovala až do finále čtyřhry turnaje v Miami. O titulu z dvouhry se stejně jako na lednovém Australian Open rozhodne mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem, jenž postoupil po více než tříhodinovém boji a výhře 7:6, 6:7, 7:6 nad Australanem Nickem Kyrgiosem.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Barbora Strýcová neměla proti Karolíně Plíšková svůj den, v deblu se však propracovala do finále.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Do finále dvouhry postoupil Roger Federer po výhře 7:6, 6:7, 7:6 nad Kyrgiosem.

Mirzaová nastoupila proti své bývalé švýcarské spoluhráčce Martině Hingisové, která hraje ve dvojici s Chan Yung-jan z Tchaj-wanu. Třetí nasazený česko-indický pár zvítězil 6:7, 6:1, 10:4 a ve finále se utká s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou a Číňankou Sü I-fan. Strýcová může na okruhu WTA získat 21. deblový titul.

Nadal ještě turnaj v Miami nevyhrál, v roce 2005 podlehl ve finále právě Federerovi. Ten o rok později titul obhájil, nyní může na Floridě přidat třetí triumf.

V pátečním utkání s Kyrgiosem měl Federer dva mečboly už v tie-breaku druhé sady, ten ale nakonec prohrál 9:11 a zápas pokračoval. Také třetí set musela rozhodnout zkrácená hra, v níž Australan vedl 5:4, ale následující tři body získal jeho soupeř.

Kyrgios nejprve zkazil forhend, následně vychrlil spršku urážek na fanouška, který jeho chybu hlasitě oslavoval, a dvojchybou pustil soupeře k třetímu mečbolu. Ten už pětatřicetiletý švýcarský tenista využil. Podobným způsobem zachránil Federer o den dříve čtvrtfinálový duel s Tomášem Berdychem, jenž v rozhodující zkrácené hře vedl dokonce už 6:4.

Jediný předchozí vzájemný zápas osmnáctinásobného grandslamového šampióna Federera s Kyrgiosem měl předloni v Madridu takřka totožný průběh. Všechny sety rovněž zakončil tie-break, ten závěrečný ale tehdy vyhrál Kyrgios poměrem 14:12. "Takhle vyhrát je super. Tím spíš, že si tu tehdejší porážku moc dobře pamatuji," řekl Federer.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 993 450 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Federer (4-Švýc.) - Kyrgios (12-Austr.) 7:6 (11:9), 6:7 (9:11), 7:6 (7:5).
Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Mirzaová, Strýcová (3-Indie/ČR) - Chan Yung-jan, Hingisová (5-Tchaj-wan/Švýc.) 6:7 (6:8), 6:1, 10:4.

Reklama

Související témata: