Hlavní obsah

Štěpánek bojoval s nevolností a ve třetím kole vypadl

PAŘÍŽ

Pro tenistu Radka Štěpánka v sobotu grandslamový turnaj Roland Garros skončil. Nejvýše umístěný český hráč na světovém žebříčku v třetím kole pařížské dvouhry prohrál s domácím Julienem Benneteauem 1:3, na čemž se výrazně podepsaly i jeho zdravotní potíže.

Článek

Štěpánek sice ještě první set vyhrál 7:5, ale v dalších sadách podlehl 5:7, 6:7 a 3:6. V závěru utkání, které trvalo přes tři a půl hodiny, byla jeho zdravotní indispozice už zcela zřejmá: na kurtu místy skoro vrávoral a bylo vidět, že přemáhá nevolnost. Na dvorci zjevně vydržel jen silou vůle.

Po zápase Štěpánek řekl, že se necítil dobře už od začátku. "Neměl jsem v těle žádnou sílu, nebylo mi dobře od žaludku a točila se mi hlava," prohlásil jedenáctý nasazený hráč, jenž si postupem do třetího kola vyrovnal osobní maximum z loňského roku. Pokus lékaře dát ho v polovině čtvrtého setu dohromady byl bezvýsledný.

"Za celý zápas jsem nebyl schopen hru zrychlit, vůbec jsem nediktoval tempo. Snažil jsem se do toho nutit, ale nešlo to. Slábl jsem každou minutu," řekl Štěpánek, jemuž se postupně přestávalo dařit i podání. Zatímco v úvodních třech setech zahrál 15 es, v poslední sadě už ani jedno. Celkem zahrál pět dvojchyb.

Připustil, že byl možná nesmysl, že v boji přes zdravotní problémy pokračoval, ale dodal, že není z těch, kteří se vzdávají. "A do poslední chvíle jsem doufal, že se věci změní a udělá se mi líp," uvedl.

"Úplně dobře mi z toho není, ale musím to brát tak, jak to je. Věřím, že se z toho co nejdřív dostanu a že to neovlivní moje sebevědomí," řekl Štěpánek. "Jdu dál, mám sezónu dobře rozehranou. Teď přijde tráva, na kterou se těším, tak doufám, že se dám během pár dnů do stoprocentního pořádku. Pár dní zatrénuji a vyrazím na trávu," dodal.

Češi na French Open 2006:
Dvouhra - 3. kolo:
Benneteau (Fr.) - Štěpánek (11-ČR) 5:7, 7:5, 7:6 (10:8), 6:3.
Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý, Vízner (13-ČR) - Marach, Suk (Rak./ČR) 6:4, 7:6 (8:6), Phau, Peya (Něm./Rak.) - Pála, Vik (ČR) 6:3, 7:6 (7:3), Tipsarevič, Južnyj (SČH/Rus.) - Hernych, Škoch (ČR) 7:5, 6:4.

Reklama