Hlavní obsah

Další hvězdný pár se rozpadl! Česká tenistka už má novou spoluhráčku

Praha

S rozchody deblových párů jakoby se v poslední době roztrhl pytel! Krátce poté, co ukončení spolupráce oznámilo duo Barbora Strýcová, Sania Mirzaová, přišla zpráva o rozpadu další úspěšné dvojice Andrea Hlaváčková, Pcheng Šuaj.

Foto: Profimedia.cz

Andrea Hlaváčková a Pcheng Šuaj s trofejí pro vítězky turnaje v Šen-čenu.

Článek

To by čekal asi málokdo a překvapená byla i sama Hlaváčková, když jí její deblová partnerka řekla, že se čtyřhrou končí. „Byl to dost šok,“ přiznala česká tenistka na webu Tennis Arena.

Když se loni na podzim rozešla třicetiletá Hlaváčková s Lucií Hradeckou, která se chtěla věnovat hlavně dvouhře, rozhodla se, že si pečlivě vybere novou parťačku. Zájem o ní tehdy projevila právě Číňanka Pcheng Šuaj, s níž si už párkrát zahrála na turnajích. Dokonce už spolu získaly dva tituly. A tak se dohodly na spolupráci a do nové sezóny vyrazily s cílem vyhrát grandslam.

Hned na začátku ledna ovládly turnaj v čínském Šen-čenu. Ke splnění snu měly hodně blízko už na Australian Open, kde ve finále po velké bitvě podlehly česko-americkému páru Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová. O titul si zahrály i v únoru v Dubaji, tam nad jejich síly byla osvědčená ruská dvojice Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová.

Jenže Pcheng Šuaj se letos začalo dařit i ve dvouhře a po několika úspěšných turnajích se rozhodla dát přednost singlu. „Nechtěla mě dostat do situace, kdy by vyhrála tři čtyři kola ve dvouhře a debl musela vypustit. Takže mi řekla, ať si radši najdu stálou partnerku, se kterou odehraju celou sezónu,“ vysvětlovala rodačka z Plzně.

A tak začala s hledáním. Kontaktovala několik tenistek a kupodivu brzy našla náhradu. Její novou spoluhráčkou bude Timea Babosová. „Měla jsem velké štěstí. Chce hrát hodně deblových turnajů, je do toho zapálená a z naší spolupráce nadšená,“ líčila dál Hlaváčková, která věří, že se jí s třiadvacetiletou Maďarkou povede dostat i na prestižní Turnaj mistryň, který na konci roku odehrají nejlepší hráčky sezóny v Singapuru. Poprvé by se spolu měly představit v květnu v marockém Rabatu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články