Hlavní obsah

Jsem vzhůru, nebo sním, ptala se sama sebe po zisku prvního titulu talentovaná tenistka

Když zápas skončil, nebyla si jistá, zda je vzhůru, nebo jen sní. Darja Kasatkinová ovládla turnaj v Charlestonu a získala svůj první titul na okruhu WTA. „Stále nemohu uvěřit tomu, že jsem vyhrála,“ přiznala teprve devatenáctiletá Ruska, když s trofejí chodila po městě a pózovala s ní pro fotografy.

Foto: Profimedia.cz

Darja Kasatkinová po zisku svého prvního titulu.

Článek

Patří k největším talentům současného tenisu. Devatenáctiletá Daria Kasatkinová to potvrdila i na turnaji v Charlestonu, který jako nenasazená hráčka ovládla. Ve finále si za hodinu a šest minut poradila s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, kterou porazila poměrem 6:3 a 6:1. Přitom prý byla před zápasem neskutečně nervózní.

„Noc před finálovým utkáním jsem špatně spala. Několikrát jsem se probudila. Byla jsem tak nervózní, že si to nedokážete představit,“ prohlásila na tiskové konferenci po zápase. „Cítila jsem jako bych už chtěla jít na kurt a všechno ukončit. Myslím, že tenhle pocit už nikdy nezažiju, ale stálo to za to,“ vysvětlovala ruská tenistka s tím, že očekávala dlouhý zápas.

„Byla jsem připravená být na kurtu pět šest hodin. Říkala jsem si, že vzhledem k tomu, že je to finále, musím být přichystaná na vše, takže mě překvapilo, že se mi utkání povedlo zvládnout celkem snadno,“ vyprávěla s úsměvem dál. „Jsem strašně šťastná a hrdá,“ dodala vítězka juniorského French Open z roku 2014.

Po zápase byla Kasatkinová plná emocí a chvílema si říkala, že nejspíš jen sní. „Když jsem vyhrála poslední míček, všechno jakoby najednou zmizelo a připadalo mi to, že se mi všechno jen zdá,“ popisovala své pocity, které ji neopouštěly ani při procházce městem, kde pózovala fotografům s trofejí.

„Stále nemohu uvěřit tomu, že jsem vyhrála,“ líčila s odstupem času. „Když jsme dohrály, přála jsem si ten okamžik zastavit. Jsem nadšená a už se těším na další turnaje,“ uzavřela devětadvacátá hráčka světa, kterou k tenisu přivedl v šesti letech její starší bratr.

Ve své sbírce má Kasatkinová sedm titulů z turnajů ITF a několik cenných skalpů. Loni si dokázala poradit třeba s Venus Williamsovou či Dominikou Cibulkovou a letos už dvakrát porazila světovou jedničku Angelique Kerberovou.

Reklama